77 деца от троянските училища получиха парични награди за постижения


По традиция, в навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, Община Троян награждава деца, класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси. Инициатива, която вече 12 години доказва, че е стимул за нови изяви и за насърчаване на творческите заложби.

За 2017 г. експертната комисия за разглеждане на постъпилите искания е одобрила отпускане на финансово подпомагане в размер на 6900 лв. за 101 изявени деца и ученици от училищата: НУ „Св. св. Кирил и Методий“; НУ„Христо Ботев“, ОУ „Иван Хаджийски“; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „Васил Левски“, гр. Троян; СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм; Професионална гимназия по механоелектротехника и Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“.

На 4 декември бе връчено еднократно финансово подпомагане за индивидуални и отборни участия и класирания на 77 от тези ученици, на стойност 5490 лв. (в т.ч. 3 изяви в областта на изкуствата; 16 – на науката; останалите 58 в областта на спорта).

През 2017 година, чрез Община Троян се изплащат две и са заявени още две национални стипендии по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби от Министерството на младежта и спорта.

В празнична атмосфера, в Информационно-културен център, кметът на Община Троян г-жа Михайлова, председателят на Общински съвет-Троян г-н Тодоров, г-жа Розалина Русенова –  председател на постоянната комисия по „Образование, спорт, култура и граждански организации” и г-жа Цекова, заместник-председател на ПК, връчиха наградите на троянските ученици.

Кметът г-жа Михайлова се обърна към всички гости на събитието и най-вече към изявените ученици: „С това награждаване ние празнуваме вашата отдаденост, вашия талант, вашата воля да се борите, защитавайки името на Троян. С признанията, които вие получавате, правите знак на благодарност към вашите родители, към вашите учители, треньори, които влагат много енергия, желание и мотивация вие да сте сред най-добрите. Никой от нас не знае как ще се развие вашата житейска съдба – дали ще посветите усилията си и професията си на заниманието, което днес ви прави сред най-добрите, но повярвайте ми – каквото и да правите, където и да бъдете вашите усилия, отдаденост и воля за победа са качества, които ще ви бъдат полезни в целия живот. Искам да ви поздравя за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая да продължите да мечтаете – за високи цели, за невъзможни неща, защото само тези, които имат големи мечти постигат високи цели“. Кметът пожела още през следващата година младите троянци да удвояват и дори утрояват успехите си. Честито на всички, получили награди!

 

 

Коментари