Държавата отпуска на Община Тетевен 1 млн. лева за ремонт на общинската пътна и улична мрежа


С постановление № 260 от 24 ноември 2017 година Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. в общ размер 70 035 304 лв., които ще бъдат разпределени по бюджетите на голям брой общини. От тях в Община Тетевен ще постъпят 1 000 000 лв. за ремонт на общинската пътна мрежа и уличната мрежа в града и населените места в общината.

„Изключително важна помощ от страна на правителството към Община Тетевен – навременна и жизнено необходима както с оглед трагичното състояние на пътната и улична мрежа, така и с оглед затрудненото ни финансово състояние“, каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и подчерта, че подобни целеви средства се отпускат за пръв път на Община Тетевен.

„Инфраструктурата, особено пътната и уличната мрежа в общината е много амортизирана, не е поддържана години наред и се нуждае от спешен ремонт. Убедена съм, че тези средства, които ще бъдат включена в инвестиционната програма за 2018г., ще допринесат за значителното подобряване на улиците и пътищата в общината“, допълни още кметът. Д-р Бояджиева изрази благодарност към правителството, министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството, за оказаната подкрепа.

 

Коментари