ТАЗИ ВЕЧЕР ГРЕЙНА НАЙ-ВИСОКАТА ЕЛХА В БЪЛГАРИЯ, ЕЛПРОМСКАТА ЕЛХА!


Днес грейна най-високота в България елха – ЕЛПРОМСКАТА! На фона на невероятна заря и лазери, бе запалена традиционната елха от сина на Марин Стаевски, пионер в машиносторенето  и основател на машиностоителния гигант Елпмром Троян. Заедно с настоящия собственик на завода г-н Младен Мондешки, Христофор Стаевски откриха грандиозното шоу.

Високотехнологичният завод за електродвигатели грее с невиждан блясък. Тази вечер изгря коледната звезда на елхата пред административната сграда на ЕЛПРОМ ТРОЯН. Дървото е близо 25 метра и грее с невиждан до сега блясък създаден от гирлянди, блицове, падащи светлини и невероятни фигуративни елементи. Шоуто бе съпътствано от 5 минутна заря и лазери, които се рееха в небето. Такова шоу, коментираха троянци, може да се направи само от ЕЛПРОМ ТРОЯН и те го доказаха. До сега не е имало толкова голяма и красива елха в Троян, коментираха събралите се над 500 души на елпромския мост и околността. 

Град Троян от десетилетия е символ на машиностроенето в България, а ЕЛПРОМ ТРОЯН е лицето на машиностронето и гордостта на троянци. Това е една от причините да се влага особено значение на това, защото отговорността е голяма. Всеки втори троянец е свързан с ЕЛПРОМ ТРОЯН и милее за завода. Елпом Троян е собственост на троянци, които милеят за Троян. Това е безспорно и видно от всичко, което правят за завода и за елпромци – троянци.

Г-н Христофор Стаевски – най-малкият от синовете на основателя на Елпром Троян, разказа спомените си от създаването на електромоторния гигант и какви са впечатленията му от развитието на завода сега.

Христофор Стаевски, заяви: „Всички знаят историята на Елпром Троян, това, което започна в малката работилница на баща ми през 1943 година се превърна в технологичен гигант на Балканите с множество международни признания и награди. Гордеем се, че г-н Мондешки прави всичко възможно да възроди завода. Ние сме Елпромци и съдбата му винаги ни е вълнувала. С мъка гледахме как насила се съсипа завода, който баща ни изгради и където мина целия му живот. Сега с трепет и вълнение посрещаме всяка новина за случващото се в Елпром Троян. Новият собственик цени това, което е било и традициите, които навремето направиха завода гигант и символ на качество. Той е истински пионер – такъв какъвто беше баща ни и за времето, в което ръководи завода се постигнаха завидни резултати. Ние сме част от всеки повод на завода, както и в момента, ценим високо уважението на г-н Мондешки към нас. Желая на целия колектив на Елпром Троян, част от които познавам лично, защото са дългогодишни служители, една още по-успешна 2018 година и още повече отличия и поводи за гордост!“

ВИДЕО! 

Коментари