ФК „Балкан-Орешак“ сменя името си! Футболът в Троян тръгва към ново измерение


От 10 юли ФК “Балкан-Орешак“ сменя своето име. Причините за това са няколко:

1. От самото си създаване клубът играе домакинските си срещи в гр. Троян, поради липсата на подходящи условия в с. Орешак. Необходимите средства за ремонт и реконструкция на стадиона в селото са непосилни за клуба и общината. За сметка на това след среща с кмета г-жа Михайлова бе заявен ангажимент за построяване на изкуствен терен в с. Орешак.

2. С развитието на детско-юношеската академия и увеличаващият се брой деца клубът ще ползва съвместно стадиона в гр. Троян за развитието на младите таланти. В допълнение на това, ние се ангажираме да привлечем, млади и образовани специалисти, притежаващи необходимите качества, опит, визитка и желание за работа.

3. Участие във „В“ група, нашето желание е клубът да се състезава на по-високо ниво. За тази цел бе осигурен необходимият бюджет, но поради липсата на достатъчен брой отбори в юношеските първенства не успяхме да покрием условията за участие. С развитието на академията на клуба, следващият сезон ще бъдат покрити всички условия за изкачване на клуба едно стъпало нагоре в надпреварите на БФС.

4. Достоен отбор за града! За съжаление към днешна дата футболът в Троян е колективният спорт с най-малък брой трениращи юноши. Смятаме да променим тази тенденция с изграждането на силен отбор, съставен главно от наши момчета, носещи гордо на гърдите си, името на родния град.

Стефано Кунчев

Позицията на ръководител на академията и главен треньор ще бъде Стефано Кунчев!

Визитка: Стефано Кунчев е роден на 20.04.1991 г. в гр. Троян, играе на позиция вратар. Юноша на Векта Пловдив, в „А“ група защитава цветовете на Локомотив Пловдив, Славия и Левски. Има 5 мача за националния отбор на България. Притежава професионален треньорски лиценз УЕФА. През последните 3 години е ръководител на школата на Спортист Своге.

Коментари