С неприсъствени заседания продължава работата си Областният кризисен щаб по здравеопазване в Ловеч


С неприсъствени заседания продължава работата си Областният кризисен щаб по здравеопазване в Ловеч. Той се председателства от областния управител Ваня Събчева и в началото на епидемията е провел общо 5 заседания – три присъствени и две неприсъствени, подготвя се трето, като така именно ще продължи и занапред.

Трябва да се научим да комуникираме без да присъстваме в зала, като не се намалява възможността всеки да изрази мнението си и да постави въпросите си, коментира Събчева. Тя уточни, че протоколите от заседанията се публикуват в сайта на Областна администрация, а тя се чува ежедневно по телефона с членове на щаба за уточняване на дневния ред и коментираните въпроси, за да се изготви удовлетворяващото всички, но и преди всичко най-доброто за жителите на областта решение.

След изготвянето на протокола, той се изпраща към пресцентъра, откъде се изготвя информационен материал за медиите и социалните мрежи.

Последното заседание бе изнесена актуална информация за наблюдаваните лица в област Ловеч и резултатите от проверките на РЗИ по сигнали, предоставени от ОД на МВР и общини. Утвърдена бе форма за подаване на сигнал за неспазване на карантина от страна на кметовете и кметските наместници. Бе представена информация във връзка с процедурата за преструктурирането на отделения в болничните заведения за лечение на COVID-19.

Материалите по точките от дневният ред са изпратени с изходящо писмо до членовете на Областния кризисен щаб по здравеопазване за коментари и становища, като в рамките на указания срок не са постъпили коментари, допълнения и забележки, поради което се счита, че материалите се одобряват и приемат.

Така ще продължи работата и занапред.

Областният щаб призовава да се спазват указанията на отговорните институции за овладяване разпространението на COVID 19, хората да останат по домовете си, а ако ходят на работа, да използват защитни маски и добра лична хигиена. Препоръчително е маски да се носят и в закрити или открити обществени места, както и в транспортните средства за превоз на пътници. Най-сигурният начин за ограничаване разпространението на коронавирус си остава спазването на дистанцията от 2 метра.

Коментари