Масирани проверки в Троян и отново нарушения


След първите дни на кризата, в които троянци проявиха много високо чувство на отговорност и дисциплина, се забелязват случаи на нарушения на действащите разпоредби. Сред тези нарушения са опитите за продажби на храни от павилиони и лавки, нарушения на забраната за работа на кафе-автомати и вендинг машини и продажба на определени видове зеленчуци на открито. В тази връзка Временният оперативен щаб предприема мерки за повишаване на контрола. Във вчерашния ден (31.03.2020 г.) служители на Община Троян, РУ на МВР гр. Троян, РЗИ гр. Ловеч извършиха проверки по няколко сигнала. Установен е един нарушител, който продава закуски в противоречие на издадените заповеди. На същия е наложена санкция.

В рамките на следващите дни ежедневно ще бъде упражняван контрол върху кафе-автоматите. Само в рамките на вчерашния ден, в квартал на града е установен работещ кафе-автомат, който е неправомерно поставен. Същият е запечатан.

Към настоящия момент органите на МВР са съставили 7 наказателни постановления, а трима души бяха  предадени на прокурор.

Кметът Донка Михайлова изпрати писма на ръководителите на всички банкови клонове с изискване да бъдат представени мерките за дезинфекция на банкомати, като предстоят последващи разговори с изискване за повишаване на мерките за дезинфекция на банкомати, които се намират извън банковите клонове.

Контролът по изпълнение на заповедите на Министерство на здравеопазването, директора на РЗИ гр. Ловеч и кмета на Троян продължават.

Коментари