С детски усмивки и добро настроение бе дадено началото на изпълнение на обект: „Детски площадки в ДГ „Мир“  гр. Троян“


„Всичко, което може да предизвика поне една детска усмивка има смисъл. Вярвам, че проектът, на който днес (05.07.2023 г.) дадохме старт заедно с директора на детска градина „Мир” Таня Генова и с управителя на „СТРОИТЕЛ – ТРОЯН” ЕООД Лилия Цанкова, ще провокира много детски усмивки.“, сподели кметът Михайлова по повод символичното начало на изпълнение на проекта.

За пореден път Община Троян бе одобрена по обявената за 2023 г. кампания за финансиране по проект „Красива България”, с обект: „Детски площадки в ДГ „Мир“  гр. Троян“. Договорът с фирмата изпълнител, избрана след проведена процедура, съгласно Закона за обществените поръчки, бе подписан на 12 юни 2023 г.

Стойността на проекта е 148 936,00 лв., като Община Троян осигурява 89 362,00 лв., а предоставената сума от проекта е в размер на  59 574,00 лв. Предвидена е частична подмяна на детските съоръжения на съществуващите детски площадки. Освен това ще бъде изградена една нова детска площадка с комбинирано съоръжение, занимателен модул, люлка, клатушки и пейки, като едно от съоръженията е предназначено за деца с ограничени двигателни способности. Площадката ще може да се ползва и от деца от квартала, като за целта ще бъде отделена с декоративна ограда. Предвижда се изграждане на класна стая /навес/ за занимания на открито, оборудвана с шест броя комплекта – маси, пейки и черна дъска. Ще бъдат подменени настилки с тротоарни плочки по алеи и площадки.

Срокът за изпълнение на дейностите е три месеца. С реализиране на проекта, ще се допринесе за по-добрия и завършен вид на детското заведение. Ще се създадат условия за по-висока безопасност на децата при игри на двора и възпитанието им в естетична среда.

Община Троян пожелава успех на изпълнителите!

Коментари