Съдът реши! Нено Ненов и Костадин Йорданов напускат Общински съвет – Дряново…?


Административен съд – Габрово се произнесе срещу решение на ОИК-Дряново, в което ОИК обяви, че общинскиве съветници от „Зелените“ Нено Ненов и Костадин Йорданов нямат конликт на интереси. Съдът категорично отмени решението на ОИК-Дряново като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО и в нарушение на антикорупционния закон и ЗМСМА.

Какво следва сега…

ОИК-Дряново трябва отстрани Костадин Йорданов и Нено Ненов от ОбС-Дряново. Решението се взима с обикновено мнозинство т.е. 7 гласа са нужни, за да бъдат изгонени от Общинския съвет. Ще бъде много странно и скандално, ако комисията реши да не спази решението на съда и да гласува по друг начин и се опита да ги остави в ОбС.

Припомняме, че конфликтът на интереси на двамата е, че имат сключени договори за наем като ЕТ с Община Дряново, което след влизането на закона от 1 декември 2019 година е нарушение – конфликт на интереси.

По информация на медията ни съвсем скоро Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество ще започне проверка на общинските съветници в Дряново.

Коментари