Стартира специализирана полицейска операция за безопасност на движението, в малките населени места и градовете


Засилен контрол на пътя в цялата страна започва от 19.00 часа днес и ще продължи до вечерта на 20 януари.
Операцията е планирана на база анализ на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват. В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата. 

Контролната дейност на служителите на ОД МВР-Ловеч ще бъде насочена основно към установяване на нарушения извършени както от водачи на МПС, така и от пешеходци: внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно от пешеходци, неосигуряване на предимство на пешеходец от страна на водач на МПС, преминаване на пешеходец или водач на МПС на забраняващ сигнал на светофарната уредба и др. Ще се следи за недопускане на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и такива които управляват превозно средство без нужната правоспособност. Контрол ще има и за стриктното спазване на скоростните режими по републиканката пътна мрежа и АМ „Хемус“, чрез използване на всички налични технически средства.

Поради очаквано влошаване на метеорологичните условия и понижение на температурите, от Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч призовават всички участници в движението за повишено внимание, да са подготвени за шофиране в зимни условия, да спазват скоростните режими и да не предприемат рискови маневри. 

Коментари