Семеен първи юни събра малки и големи под чинара в Ловеч


Забавен детски празник се състоя вчера в град Ловеч. Имаше от всичко по много от най-малките до най-големите. Малчуганите се забавляваха с приказки – прочетени и разказани, а в разгара на веселбата дори сами взеха микрофона, за да рецитират и пеят, с което си спечелиха куп аплодисменти. След това си спретнаха щура гонитба по площада и като истински рицари имаха и мечове… от балони.

Правеха им ги по-големите, които умело сътворяваха най-разнообразни и цветни фигури – цветя, кученца и сърчица.

В празника се включиха и преминващи по площада тинейджъри, които забавляваха по-малките като рисуваха и играха с тях. Даже плисналият пролетен дъжд не прекрати празника – децата се събраха под клоните на вековния чинар пред общината и продължиха игрите, а родителите им обсъдиха важността на образованието и възпитанието за бъдещето на наследниците ни.

Децата получиха и подарък – учебника по Родинознание на д-р Костадин Костадинов.

Празникът беше организиран от главния координатор на родителския портал „Цитадела“  – инж. Красимира Цекова – (https://citadela.bg/).

Тя  е родена в Ловеч, завършила е Природо-математическата гимназия в града с профил Математика и английски език. Продължава образованието си в ТУ-София, където завършва като магистър по био-електро инженерство във факултета по Автоматика, информационна и управляваща техника. В момента ръководи малка собствена фирма за проектиране на специфични промишлени елементи. Госпожа Цекова е майка на четири деца и популярна като граждански активист в родителските общности.

Коментари