Световна верига напуска България заради боса на „ТАД груп“ Иван Тодоров


Световната верига за сандвичи „Събуей“ (Subway) затваря врати у нас заради представителя й за България Иван Тодоров, който е обвиняем за хакерската атака срещу нас чрез компанията си „ТАД груп“. Това съобщава Стандарт, позовавайки се на служители на няколко ресторанта от мрежата за бургери, пише БЛИЦ.

До момента местата за бързото хранене са наполовина затворени у нас, като са оставени само тези в моловете в София, но и там персоналът се готви да излезе на трудовата борса. В същото време американската централа на прословутите сандвичи вече е започнала издирването на нов представител за България, който да менажира ресторантите тук, носещи огромни приходи.

След запитване към щатската администрация на „Събуей“, от там отговориха, че не могат да коментират действията на Иван Тодоров тук, но потвърдиха, че има проблем с управлението на веригата у нас и че това е причината за закриването на редица заведения и в столицата, и в другите градове, както и по курортите. В момента американският сандвич гигант е решил да закрепи положението с дотация за все още съществуващите места, въпреки проблеми с доставките на храните и с разрешителните от българските власти, предвид ареста на шефа на „ТАД груп“.

Наемите също се плащат отвъд Океана, а франчайзът е спрян, въпреки обявлението на сайта на българския клон, че все още се търсят търговци, които да започнат собствен бизнес с марката. Иван Тодоров е на път да загуби и всичките си активи, натрупани до момента от софтуерната компания, чийто уебсайт бе затворен с неговото отвеждане в следствения арест, а достъпът на потенциални клиенти до фирмата – спрян. Не е ясно с какво се занимават в момента служителите й, които твърдяха до последно, че разработват антихакерски системи за различни корпорации и институции, но явно освен „бели хакери“, според събраните доказателства до момента от прокуратурата, са действали и като рекетьори в различни бизнес среди.

Междувременно в НАП вече е започнала внедряването на нови, по-мощни системи за сигурност и назначаването на топ софтуерни инженери като част от мерките за недопускане на нови течове на данни.

Коментари