Олигархията събуди вехти ченгета срещу Пеевски


Oлигархията събуди вехти ченгета от Държавна сигурност и ги пусна да се вихрят срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Логиката е твърда-всеки ден задължително по един доносник да се изяви пред някоя от жълто-олигархична медия, а после другите да го препечатат.

Следвайки повелята беше активиран отявления доносник от ПГУ на ДС или в превод разузнаването Велизар Енчев да се пъне и то не пред кой да е, а пред слугинята на Цветан Василев, откраднал 4,6 млр.лв. от КТБ и забегнал в Сърбия, Любица Кулезич по „Евроком“.

И тъй като ченгето от мракобесната служба няма какво да извърти като фейк, започна да пита „Къде е Пеевски?Нима не е в съдебната система? Той контролира българската държава“. Толкоз му стигат силите, да лансира внушение без нито едно доказателство.

Което обаче не изненадва колегите му от ДС, тъй като начинът му на действие е описано още в кадровото му дело в тоталитарната служба. Там е записано, че Енчев е вербуван и назначен, защото е „дисциплиниран“, „конспиративен“, „находчив“. Качества нужни за истински доносник. А и Енчев подписва клетвен лист, да е вечно вечер на БКП, ДС и дружбата със Съветския съюз. Към фактите от досието му офицерите са записали още, че умее да убеждава, да агитира, да внушава. Енчев е назначен от кабинета на Иван Костов за посланик в Загреб, където престоява от 1997 г. до 2002 г. Така лъсва и връзката му със задкулисието и Драгалевския лаборант. Интересен факт от биографията на громителя на Пеевски е, че е живял известно време и в Дубна, СССР със съпругата му, като пишел статии на хонорар във в. „АБВ“ в Москва. Затова и не е чудно, че именно Велизар Енчев беше човекът, който скочи като попарен и поиска да се закрие Комисията по досиетата, за да не лъснат и срамните детайли от биографията му.

Едва ли има здравомислещ човек, който след всички изброени факти за личността и работата в ДС на Енчев, ще се върже дори на едно изречение от приказките му. Освен това не е за подценяване и факта, че доносникът от тоталитарната служба е преминавал през няколко политически формации, но за малко, което издава трайността на интересите му.

Именно Велизар Енчев беше и човекът, който през май 1999 г. публикува абсолютно фалшиво интервю с тогавашния хърватски президент Франьо Туджман и му беше извадил цитат „Милошевич е болен човек, внимавайте в България“.

Друг вехт доносник, който олигархията нави да подскача като детска играчка из жълто-кафявите сайтове е Георги Готев. Той пък запълни норматива на фабриката за фалшиви новини ден преди Енчев. Вехтият доносник пък беше впрегнат чрез задграничното издание Euroactiv да черни Пеевски, след като беше обявена кандидатурата му за евродепутат от листата на ДПС. Той изпъкна в низходящ обем с материала „Европейските либерали запазват мълчание за кандидатурата на Пеевски“, който обаче беше опроверган от партията-майка АЛДЕ. По-срамно опровержение, едва ли може да има. Доносникът обаче не миряса, а чисто по ченгесарски продължи да лее лъжи. И това обаче не е изненада тъй като поведението му е закърмено в Държавна сигурност, където е продължил да служи Готев с псевдонима Иванов. Както ви разкрихме вчера името му основно се свързва с различни медийни кампании в полза на левицата, а напоследък среща и щедрата подкрепа на изданията на уж прозападно настроения Иво Прокопиев.



Коментари