Община Троян и РУ „Полиция“ – Троян работят заедно за изграждане на видеонаблюдение в централна градска част


Общинската администрация и районното управление на Полицията в Троян работят по общ проект за реализация на видеонаблюдение в централната градска част на Троян.

Целта на институциите е през 2016 г. да се реализира охранително видеонаблюдение на централна градска част и прилежащите й територии, което да осигури на гражданите по-голяма сигурност и спокойствие, а на отговорните за спазване на реда институции – възможност за превенция и контрол. Процедурата за изпълнение се подготвя в съответствие с одобрени със заповед на Министъра на вътрешните работи от месец май 2016 г. насоки, за определяне на местата за изграждане на системи за видеонаблюдение и на минималните функционални технически изисквания към системите.

На този етап започна работата на комисия за определяне на фокусните точки на уязвимите обществени места. Направен е анализ на криминогенната обстановка, изготвени са конкретни препоръки, с които ще бъде съобразена процедурата по Закона за обществени поръчки. Касае се за 19 броя точки, които са определени на база оперативен анализ като база, подходяща за изграждане на съоръжения за видеонаблюдение и обхващат: зоната на централния площад; подходи към действащите дискотеки; градинката на бившето кино; участъкът от ул. „Г. С. Раковски“ /при сградата на „Местни приходи“/ и участъци при улиците „Васил Левски“ и „Любен Каравелов“ при централния тото-пункт.

Очаква се процедурата да стартира до края на месец юни.

Коментари