Община Тетевен със 100 хил. лв. бюджет за спортните клубове. Д-р Мадлена Бояджиева: Приоритет на новото общинско ръководство ще бъде спортът за деца и юноши.


DSCN6379Световният шампион и вицепрезидент на Националния клуб по борба Николай Гергов удостои кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателя на ОбС Мария Стойчева с плакети от БФБ „За принос към развитието на борбата в гр. Тетевен“. Повод за това бяха отпуснатите финансови награди на 7 талантливи млади състезатели по борба от по 500 лв.

„ Гордея се с постиженията на нашите млади спортисти и от сърце им желая още много бъдещи спортни отличия. Ще работя детско-юношеските школи да бъдат подпомагани, особено тези, които показват развитие и добри резултати“ – споделя категоричното си намерение д-р Бояджиева.

„Гордейте се с това, че сте българи и че продължавате да се състезавате под знамето на България“ – бе посланието, което председателят на ОбС Мария Стойчева отправи към всички спортни надежди на Тетевен.

Още в самото начало от встъпването си в длъжността кмет на община Тетевен д-р Бояджиева направи първата и важна крачка за развитие и подкрепа на спорта в община Тетевен. На провелата се в началото на месец декември работна среща с представители на ВК „Тетевен Волей“ д-р Бояджиева обеща партньорство и взаимодействие, оптимизиране /според възможностите/ на материалната база за спортовете, развиващи се на територията на общината, подобряване на финансовото подпомагане и комуникацията между община Тетевен и всички функциониращи спортни клубове и организации. Тогава волейболистите определиха срещата като „прецедентна“ и благодариха на кмета за проявеното внимание.

Днес, само няколко месеца  от встъпването си в длъжност, д-р Бояджиева има ясна представа от постиженията, развитието и нуждите на отделните спортни клубове в общината.  Провела е срещи с представители, треньори и състезатели от всички спортни клубове в община Тетевен, които имат добри постижения и в които има школи за деца и юноши. На една от тези срещи кметът на общината подчерта, че приоритет на новото общинско ръководство ще е спортът за деца и юноши. Показателно за това е, че въпреки тежкото финансово състояние на общината, ОбС – Тетевен прие респектиращ бюджет за финансиране на спортните клубове в размер на 100 хил. лв. Сумата е почти четирикратно по-голяма в сравнение с миналогодишния бюджет от скромните 26 хил. лв. Не случайно част от треньорите на клубове се оплакаха, че до момента изпитват затруднение при осигуряване на средства за пътуване и нощувки, спортна екипировка и дори понякога се налага дофинансиране от страна на родителите. С новия бюджет този проблем ще бъде разрешен.

На провелото се на 25 февруари общо събрание на Общинска фондация „Тома Васильов“ единодушно бе взето решение за финансово падпомагане на млади таланти по борба в размер на 3500 лв. Отделените средства за спорта в Тетевен категорично свидетелстват, че развитието на спорта всред младежите ще бъде приоритет за общинското ръководство. Взетите решения говорят и за добрата екипна работа и проявеното единомислие по темата от страна на местния парламент и ръководството на общината. Предвидения добър бюджет от 100 хил. лв. е в унисон с блестящите победи и отличия, които спортните клубове ни донесоха през изминалата 2015 година и от началото на 2016 година.

Коментари