Общината ремонтира тротоарите по ул. „Генерал Карцов“ и подменя зелената растителност


Безопасността на участниците в движението винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. Вече повече от половин година тече кампанията „Пътна безопасност“, а в централната градска част и на входа, в посока Ловеч-Троян, от няколко месеца е монтиран билборд с призив и предупреждение към всички жители и гости на общината да бъдат внимателни и да спазват ограниченията на скоростта.

3Предстои Общинската администрация да реализира ремонт на тротоара в участъка на ул. „Ген. Карцов“ (срещу Петрол – посока моста, от лявата страна), който към момента е в лошо състояние. Основен проблем при посочения обект създават дърветата и кореновата им система. Те са нарушили съществуващата тротоарна настилка и не позволяват безопасното преминаване на пешеходци и майки с колички. Намиращите се там дървесните видове не са съобразени и подходящи за градската среда.

Към момента, на посочения участък е извършена подмяна на водопровод от „ВиК Стенето“ ЕООД гр. Троян, предстои реализирането на други строително-ремонтни дейности по улица „Ген. Кацаров“ в кв. „Кнежки лъг“. Ще бъде извършено трасиране на подземната инфраструктура в зоната на тротоарите и изпълнение на „Текущ ремонт тротоарни платна – 2016“.

Въпросът със състоянието на тротоарите е поставян многократно от живущите в квартала, сред които и много майки с малки деца. Предстои ремонтирането и изпълнението му с асфалтова настилка, по сега съществуващите бордюри. За целта ще бъдат премахнати дървесните видове, които в момента се намират върху тротоарната площ. Всички дървета, които ще бъдат премахнати за осъществяването на ремонта, ще бъдат подменени с дървета от видовете: обикновен явор и шестил. Подмяната на съществуващите дървесни видове 4ще се извърши с нова зелена растителност с подходяща коренова система, която да не причинява разрушаване на тротоарните платна.

Необходимо е предприемането на тези действия, за подсигуряване спокойното и безопасно преминаване на пешеходци и запазване на тяхното здраве и живот.

 

Коментари