Областен управител проведе приемен ден в Тетевен, на 22 януари ще бъде в Летница


Областният управител Ирина Митева и заместниците й Георги Терзийски и Драгомир Кавалски проведоха приемен ден в община Тетевен на 15 януари. Те имаха оперативни работни срещи с териториалните структури на изпълнителната власт в общината и с представители на местния бизнес. Проведе се и среща с общинското ръководство – кмета д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кмета Борис Врабевски и председателя на общинския съвет Мария Стойчева.

Представителите на държавната изпълнителна власт информираха Ирина Митева за пазара на труда, за развитието на социалните услуги, за нивото на престъпността, за мерките за справяне с трудности от тяхната компетенция.

2Газоснабдяване, проучване за наличие на минерални извори и разработването им, специалности в училищата, съобразени с нуждите на бизнеса в общината и инвеститори, които да ползват наличните производствени площи и бази – това са препоръките на бизнеса, които те представиха през зам.-областния управител Георги Терзийски, като изрично подчертаха, че са наясно с много тежкото финансово състояние, но очакват през мандата общината да се стабилизира и да се работи за развитието й.

Воля за разрешаване на всички проблеми в общинската транспортна схема демонстрираха и превозваческите фирми пред зам.-областния управител Драгомир Кавалски. Той разговаря с тях след информация от граждани за нередности.

Митева и екипът бяха поканени и присъстваха и на първата пресконференция на местната власт.

По време на приемната за граждани на вниманието на Ирина Митева бяха поставени два въпроса – земеделски производител поиска съдействие за разглеждане на проблеми при очертаване на земеделски земи и младо семейство потърси съдействие за разрешаване на битов проблем.

Следващата приемна на Областен управител ще бъде в община Летница на 22 януари. Тя ще протече при същия дневен ред – срещи с териториалните структури на изпълнителната власт, срещи с представители на местния бизнес, с общинското ръководство и граждани. Последните трябва да се запишат в информационния център на общината, като посочат темите, по които искат срещата.

Коментари