Ноемврийското лято продължава и в сряда


В края на седмицата се очакват слаби валежи, но и високи температури

Ноемврийското лято продължава. Облачността в сряда ще е разкъсана, по-значителна в Северозападна България, където в ранния следобед е възможно слабо да превали. Ще е ветровито, особено в източната половина на страната. 

Температурите в най-топлите часове ще са летни – със стойности между 21 и 26 градуса. Най-прохладно ще бъде в Северозападна България, а най-топло в централните и източните райони на Дунавската равнина. 

В планините вятърът ще е още по-силен със скорост около 100 км/ч. Скоростта на поривите по северните склонове на планините ще надминава 50-60 км/ч. Максимална температура по високите части – около 10-11 градуса, в ниското до 18. 

Около крайбрежието термометрите през деня ще показват стойности между 20 и 24 градуса, по-топло ще бъде на юг. Вълнението на морето ще е значително – с височина на вълните около и над 2 метра.

Зона с ниско атмосферно налягане определя времето на Балканите в следващите дни. Очакват се значителни валежи в югозападната част на полуострова. У нас времето ще е динамично, с високи дневни температури – около и над 20 градуса. Валежи се очакват в четвъртък и петък – в западната половина на страната. През почивните дни ще има по-значителна облачност, а слаби превалявания са възможни в областите на Западна и Южна България.

В сряда сутринта концентрацията на фини прахови частици е над нормата само в Пловдив. Заради динамиката в ниските атмосферни слоеве, в следващите дни няма условия за натрупване на замърсители във въздуха.

Коментари