Кметове и съветници в Угърчин положиха клетва


Тихомир Мирчев бе избран за председател на Общинския съвет

Избраният на първи тур кмет на община Угърчин Станимир Петков, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва на свиканата от областния управител Ваня Събчева първа сесия на общинския съвет.


„Една от най-малките общини в област Ловеч през последния мандат постигна много, не само в конкретни стойности, а преди всичко в доверие и отношение към хората. Резултатът от вота на избирателя преди дни говори красноречиво – изборите за местна власт тук приключиха още на първи тур с впечатляващия резултат от избор на кмет – 71,01 %. Това говори само едно – доверие! Доверие към политиките, провеждани в общината през последния мандат и доверие, че тези политики, които гражданите очевидно харесват, ще продължат и занапред“, каза в обръщението си Събчева. Тя изрази увереност, че избраните кмет и общински съветници, кметове на кметства ще продължат да работят в интерес на хората и за тяхното благоденствие.


„Заклехте се! Помнете тази клетва и си я повтаряйте всеки ден, във всяка трудна ситуация и работете здраво. Угърчин се променя видимо и този процес трябва да продължи. Защото угърчинци го заслужават“, каза още областният управител и пожела успешна работа в новия мандат.


Според изискванията на закона на първата сесия бе избран и председател на Общински съвет Угърчин. По предложение на Борислав Патарински от БСП с пълно единодушия бе избран единственият номиниран – Тихомир Мирчев.

Заклех се!, днес казаха:

КМЕТ НА ОБЩИНА УГЪРЧИН СТАНИМИР ПЕТКОВ

КМЕТ НА КМЕТСТВО ЛЕСИДРЕН БОРИС НЕШЕВ
КМЕТ НА КМЕТСТВО КАТУНЕЦ ДОБРОМИР ВЪЦОВ
КМЕТ НА КМЕТСТВО КИРЧЕВО ИЛИЯ АНТОНОВ

ИЗБРАНИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

1 Адрианка Иванова Добрева
2 Борислав Димитров Патарински
3 Валентин Стайков Вълчев
4 Данаил Бориславов Асенов
5 Дора Бечева Маринова
6 Милена Маринова Найденова
7 Никола Венелинов Еков
8 Стефан Бориславов Данаилов
9 Стефан Данаилов Борисов
10 Тихомир Йотов Мирчев
11 Тихомир Кънчев Райновски
12 Цветина Руменова Бамбова
13 Цветозар Тихомиров Мичевски

Коментари