Национално изложение-Орешак ще представи България в четвъртото изложение на културни и творчески индустрии в Китай


Директорът на Китайския културен център (ККЦ) в София г-н Ту Сюесон, заедно с Ю Лу – директор Организиране на събития при ККЦ, бяха тук на 7 март, за да обсъдят с кмета на Община Троян и управителя на НИХЗИ с. Орешак отправената покана България да бъде представена на предстоящо Четвърто Китайско изложение на културните и творческите индустрии, в гр. Нинбо в Китай. Срещата се проведе в Националното изложение.

В периода 12-14.04.2019 г. в Нинбо, Китай ще се проведе изложението, по време на което на площ от приблизително 150 кв. м. ще бъдат представени занаяти и изкуства от България. Целият български щанд, който ще включва и фирма от Варна, ИТ фирми от София и Пловдив и Троянска делегация – като представител на държавата, ще се разполага на 300 кв. м. Изложението е под патронажа на Министерство на културата и туризма на КНР, организира се от Общината на град Нинбо и държавната асоциация за промотиране на културата на провинция Джъндзян. Основната му цел е в инициативата „Един пояс, един път“ и рамката 16+1 да създаде необходимите условия за развитието и сътрудничеството в областта на културата и културната индустрия между Китай и държавите от ЦИЕ. През последните три години изложението привлича над 715 хиляди посетители и над 3500 участници.

Поканата, отправена кратко след посещението на Михайлова и Чакъров в Китайското посолство в София, е голямо признание за Троян и работата на Общината и Националното изложение, които в последните години възродиха и утвърдиха взаимоотношенията с редица страни.

Коментари