Арестуваният, заедно с Арабаджиеви Жоро Шопа, се оказа братовчед на Евгения Банева!


Известният столичен играч Георги Семерджиев – Жоро Шопа, който бе арестуван днес заедно с фамилия Арабаджиеви, се оказа в роднинска връзка със скандалната бизнес дама Евгения Банева, съобщи БЛИЦ.

По-рано днес медията ни съобщи първа, че издирваните от Интерпол Арабаджиеви са задържани близо до имението на Шопа в Барселона.  Известният със страстта си към ретро автомобилите и луксозните часовници Семерджиев, е братовчед на Банева, която обяви номинацията си за евродепутат, за да може да изпълзи от ареста.  Животът на Жоро Шопа минава през различни перипетии, а преди няколко години по него бе открит огън близо до хотела му на бул. „Св. Наум“ в София. Тогава Шопа оцеля, но видя смъртта в очите. Неговата съдба в момента е далеч по-благосклонна от тази на приятелите му Арабаджиеви.  Семерджиев ще бъде отведен в богата Швейцария, където ще бъде разпитан в качеството му на свидетел по разследване за финансови злоупотреби.  Твърде вероятно е, след като даде показания, той да бъде освободен.  Не такава оптимистична е ситуацията с фамилия Арабаджиеви, тъй като се очаква те да бъдат екстрадирани до София, където Специализираната прокуратура им е повдигнала тежки обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

Хубавата новина за тях е, че когато пристигнат в България, те ще имат възможност да се видят със сина си Вълчо, който е задържан от половин година.

Коментари