НАП подпука Жоро Инса и петролните касички на Бойко Борисов – започва тотален контрол над търговията с горива


Националната агенция за приходите подпука петролните касички на Бойко Борисов – проверките вече са ударили нелегалния бизнес на Георги Самуилов – Жоро Инса, разкри информатор на Narod.bg от НАП.

Данъчните започнаха тотален данъчен контрол на търговията с горива, като следят движението на всеки литър гориво от изходите на данъчните складове до бензиностанциите за крайна продажба, съобщават от агенцията.

Засилване на контрола от НАП върху търговията с петролни продукти е довел до ръст от 15% върху продадените количества, отчетоха в неделя от приходната агенция.Преведено на нормален език това означава, че в бюджета са влезли стотици милиони – за сравнение общите приходи на 20-те най-големи компании в сектора за 2019 г. са близо 20 млрд. лв.В последните две седмици екипи от звеното за фискален контрол извършиха наблюдения на изходите на 26 данъчни складове, като провериха над 4500 превозни средства, предназначени да зареждат с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната.

„Фискалните рискове при горивата са значителни. Това, което правим, е да предотвратим спекула и нелоялна конкуренция за сметка на укриване на данъци.

Източник: narod.bg

Коментари