КРИМИ! 70-годишна жена блъсна с автомобила си дете в Троян


На 26 април около 19.00 часа в РУ Луковит е получен сигнал от 56-годишна жена, че на ул. „Теменуга“ в града е била нападната. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен дежурен екип на РУ Луковит, който установява на посочения адрес 35-годишен мъж във видимо нетрезво състояние.  Мъжът е започнал да буйства, обиждал е и е нападал  полицаите, като при опит да бъде задържан е захапал пръст на лявата ръка на полицейски служител, а събралите се близки и роднини на лицето са пречили на полицаите да си изпълняват служебните задължения. След като са пристигнали допълнителни сили на РУ Луковит лицето е  задържано, а при направен  медицински преглед на полицейския служител е установено , че е отхапано от меката тъкан на пръст на лявата ръка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 29 април около 12.10 часа в гр. Троян, на кръстовище с кръгово движение образувано от ул. „В. Левски“ и ул.“Г.С.Раковски“, 70-годишна жена от града при управление на лек автомобил «Дачия» е блъснала 13-годишен велосипедист, който е пресичал пътното платно. Детето е прегледано в болница и е освободено за домашно лечение, а на водачката на превозното средство е съставен акт за нарушение на ЗДВП. Пробата за алкохол е отрицателна.

Полицаи от РУ Тетевен след проведени оперативно издирвателни мероприятия  са установили и задържали 34-годишен мъж от града, който в нощта на 25 срещу 26 април е разбил стъкло на лек автомобил „Нисан“, паркиран на ул. «Хаджи Димитър» в Тетевен и е отнел кутийка  със 100 лева на монети. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицето.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 50-годишен мъж от града, който на 26 април около 00.25ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,71 промила.

Опит за телефонна измама е бил направен през почивните дни в ловешко.
На 26 април 83-годишна жителка на с.Йоглав е сигнализирала в РУ Ловеч, че по-рано същия ден е била въвлечена в заблуда след телефонен разговор с непознат и е оставила в плик пред дома си сумата от 2190 лева уверена, че подпомага финансово спешна операция на внучката си. Непосредствено след получаването на сигнала, в полицейското управление в Ловеч се е явил 43-годишен мъж, който е разказал пред полицаите, че е бил нает от лице представящо се за църковен служител и изпратен да вземе пари от непозната жена след което да ги транспортира като «дарение» за църква в гр.Русе. Мъжът е заподозрял, че всъщност изпълнява ролята на т.нар. «муле» и е върнал сумата в полицията в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

59-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 28 април е установен да управлява лек автомобил с 1,46 промила алкохол в издишания въздух.

По случая е образувано бързо производство.

Коментари