КАЯ БОРИСОВА ОТ КАРАТЕ КЛУБ ЛОКОМОТИВ ПОЛУЧИ НАГРАДА “СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА”


Днес се проведе връчването на годишните награди на ОСК Локомотив София на най-добрите състезатели и треньори за 2023г. Сред отличниците награда взе и младата надежда на Карате Клуб Локомотив София – Кая Борисова. Наградата бе връчена от Президента на ОСК Локомотив – г-н Даме Стойков

Едва на 11 години, Кая Борисова бе отличена с приз “Спортист на годината” 2023 за Карате на ОСК Локомотив София.

Освен, че оглави и годишната класацията на карате клуба, Кая е носител на общо 5 медала през изминалата година – 3 златни и 2 сребърни, абсолютен шампион от Държавно Първенство и Национална Купа, както и шампионка от международни турнири.

Карате Клуб “Локомотив” е един от най-старите и успешни клубове в България, основан от покойният Сенсей Спас Спасов и продължил развитието си под ръководството на неговия син Димитър Спасов, Симеон Младенов, Александър Чичеклиев и Васил Ривов, който пък е многократен републикански шампион и най-успелият български състезател при мъжете и треньор на Кая Борисова.

Припомняме, че през изминалата 2023г. детският отбор на Карате Клуб “Локомотив” се завърна с множество отличия от престижен турнир в гр. Лесковац – Сърбия, а също така каратеките натрупаха и награди от “Национална Купа по Карате”, провела се в гр.Самоков. В турнира участваха над 500 деца от 40 клуба, а отборът на Карате Клуб Локомотив беше представен от 13 състезатели в различни категории и възрастови групи и спечели общо 11 медала.

На церемонията по връчване на награди за 2023г бяха отличени и:

Обединени спортни клубове (ОСК) Локомотив София обяви боксьорката Светлана Каменова и гимнастичката Радина Томова за най-добри спортисти за изминалата година. Кадетките по баскетбол до 16 години заслужиха приза за най-добър отбор, а олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева взе наградата за треньор номер 1.

„Тази година бе много трудно определянето на десетката. Хубавите резултати са факт, защото на лице има отлични условия за подготовка на нашите спортисти“, заяви председателят на ОСК Локомотив – Даме Стойков.

Коментари