Две отделения в ловешката държавна болница възстановиха работата си


Две отделения, които бяха затворили врати в ловешката МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, от 1 септември отново работят и приемат пациенти. Това информираха областния управител Георги Терзийски от ръководството на лечебното заведение.

След прекъсване от април т.г., отново започна работа  Пневмофтизиатрично отделение. Началник на сектора е д-р Михаи Киров, като в екипа му са още и д-р Елица Василева – пулмолог, д-р Царина Цанева – пулмолог и д-р Галина Пенева – алерголог.

След прекъсване от три месеца вече работи и Очно отделение с началник д-р Пепо Нешев,  ординатори д-р Румяна Цанова и д-р Марияна Спасова.

Нередовно снабдяване с лекарства и консумативи и неизплатени заплати бяха причините за прекратяване на работата на двете отделения. Към момента заплатите в ловешката болница се изплащат регулярно.

Нов началник има и Спешно отделение към държавната болница. От началото на септември в него се завърна от работа в частна болница д-р Николай Дяков.

От ръководството на лечебното заведение информираха областния управител още, че до дни ще започне работа и новият скенер, който бе предоставен на болницата от държавата през 2016 г., но досега не бе монтиран. Вече е приключил ремонтът на помещението и се очаква модерната апаратура да заработи в най-кратки срокове и да обслужва пациенти.

Коментари