Генералният консул на Русия в Русе, г-жа Татяна Грушко се срещна с кмета на Община Троян


В първия работен ден от мандат 2015 – 2019 г., г-жа Донка Михайлова се срещна в Троян с Генералния консул на Русия в Русе – г-жа Татяна Грушко. Генералният консул отправи поздравления за избирането на Кмета за втори мандат и пожела плодотворните връзки между Русия и България и традициите на взаимно уважение и партньорство да се запазят и занапред.

По време на визитата си, г-жа Грушко сподели добрите впечатления, които има от общината. Две бяха основните теми, които г-жа Михайлова и г-жа Грушко обсъдиха: първата, свързана с партньорството с гр. Кашира. Припомняме, че през месец май 2015 г., кметовете на руския град Кашира, Московска област и гр. Троян подписаха споразумение за сътрудничество, с цел укрепване и разширяване на двустранното сътрудничество в сферите култура и изкуство, образование, спорт, туризъм, екология, местно самоуправление.

Беше обсъдена и темата за финансово подпомагане поддържането на паметници, свързани с Руско-турската война. На територията на общината има два такива – паметник на загиналите в Руско-турската освободителна война в с. Балканец и Арка на Свободата, Беклемето. Г-жа Грушко пое ангажимент Консулството на Русия в Русе да търси възможности за финансиране поддържането на един от тях.

 

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността

Коментари