ПРЕСАТА ГЪРМИ! ЦАРЕТЕ НА СИМУЛАТИВНИТЕ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТИ – ПРИВАТИЗАТОРИТЕ Борис Бояджиев и Николай Банев станали милиардери на гърба на народа, докато били на по 30 години!

Как се става милиардер и експерт по симулативни фалити, експерт по фиктивни несъстоятелности и фалити на предприятия, за да ги оглозгаш, докато народа гладува


Препечатваме статия писана от ТроянПрес през месец август тази година, в която се разкрива опита на приватизаторите Николай Банев и Борис Бояджиев да фалират Елма Троян. Тази сутрин в сутрешния блок на Нова ТВ, Борис Бояджиев се опита да опровергае това нещо, но единствено, което успя да направи е да смени фокуса на разговора. Нека да си припомним наглостта на тези хора…

1. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ В ХАРМАНЛИ ИМАЛО ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ … НЕ, И АЗ НЕ ЗНАЕХ, ТОВА Е САМОЗВАН ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ!

През 1997г. Завода Димо Дичев в Харманли е приватизиран от приватизационен фонд „Св. Никола“ начело с Борис Бояджиев и Ген.Любен Гоцев (почти цялата номенклатура на бившето 1-во Главно управление на Държавна Сигурност е в управлението на фонда).

През 1998г. Завода Димо Димчев в Харманли получава ново име Елпром Харманли, а приватизационния фонд от „Св. Никола“ се прекръщава в Индустриална Холдингова Компания.

Така от 1998г. в Харманли се появява някакъв си Елпром Харманли.

2. ДО ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ЗАВОДА през 1997г. В ДИМО ДИЧЕВ НЕ СА ПРАВЕНИ ЕЛЕКТРОМОТОРИ С ГАБАРИТИТЕ НА ЕЛМА (ЕЛПРОМ ТРОЯН). ЗАТОВА НЯКОЙ ТРЯБВАЛО ДА ОТКРАДНЕ ЧЕРТЕЖИТЕ И ТЕХНОЛОГИЯТА, НО И ДО ДНЕС НЯМА НАПРЕДЪК …

Сега идва ред на специалистите, които вървят еднопосочно, от Троян към Харманли, за да ги учат на нещо, което едва ли ще научат, а именно как се правят моторите на Елпром Троян. Изнасят се чертежи и машини. Така започва производството на троянските мотори в Харманли. Там работят инж. Пенчо Адърски, инж. Калчев, инж. Конов, Ценко Марковски, Иван Луканчевски, а и до днес е така, обратното никой не е допускал.

3. ПОРАДИ ПРОБЛЕМИ С ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОМОТОРИТЕ НА ЕЛМА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА УСВОЯТ КАТО ИЗРАБОТКА, БОЯДЖИЕВ СЕ ПРИНУЖДАВА ДА КУПИ ЦЕХ В ТРОЯН ,ЗА ДА ИЗТЕГЛИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЕЛМА, ЗАЩОТО ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ОТИДЕ В ЦЕХА МУ В ХАРМАНЛИ.

През 2003г. Бояджиев приватизира на безценица общинското предприятие в Троян , „Балканска Звезда“. Опредено е като непечелившо и това е допринесло за ниската цена, макар и работещо. Запомнете това съображение. Така Балканска звезда работи с персонал едва десетина души до 2011г.

4. БАНЕВ И БОЯДЖИЕВ СЕ РАЗБИРАТ ДА УНИЩОЖАТ ЕЛМА, ТЪЙ КАТО БАНЕВ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛ ДА ЖИВЕЕ КАТО СКРАПАДЖИЯ И РЕЖЕ ВСИЧКО ПРИВАТИЗИРАНО НАРЕД. ТАКА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ, КОИТО СА ОТ ХАСКОВСКИЯ КРАЙ – БАНЕВ (от Любимец), а Бояджиев (от Асеновград) ПОДГОТВЯТ ПОГРЕБЕНИЕТО НА ЕЛМА-АД.

През 2009-2011г. Банев поголовно реже всичко за скраб в ЕЛМА-АД. Николай Банев режи всичко в приватизираните предприятия от фонда АКБ в България.

Междувременно през 2008г. е внесена искова молба в Окръжен съд Ловеч от Елком – Италия (собственост на българина г-н Владаков бивш кадър на външнотърговското дружество Електроимпекс). Образувано е дело №187/2008г. който иск не среща никаква съпротива от Баневи, нещо повече подписват споразумение м/у Елком Италия, Елпром Харманли и Елпром Троян. Така през 2009г. съда се произнася с Решение, което не е обжалвано и влиза в сила. Това е класически симулативен процес. Адвокат по случая и консултант е адв. Черпоков.

Това Решение е основата за искането за обявяне несътоятелността на ЕЛМА-АД.

виж Решението на съда

Така започва пъкления план за затварянето на ЕЛМА. Скрит до днес от всички нас. Двамата приватизатора, Борис Бояджиев и Николай Банев са си разменяли портфейли от акции, за да сформират мнозинство в определени дружества, които са притизирали през 90-те години на миналия век, така че имат изградени отношения. Така се разбират за края на ЕЛМА-АД, Банев го интересуват бързите пари, а Бояджиев се възползва от това.

5. НАЧАЛОТО НА КРАЯ?! НА ТОЗИ ДЕН ОЧЕВИДЦИ РАЗКАЗВАТ КАК БАНЕВ И БОЯДЖИЕВ СА ПРАЗНУВАЛИ ЗАТВАРЯНЕТО НА ЕЛМА-АД.

През 2011г. (на 08.12.2011г.) италианската фирма Елком Италия внася молба за несъстоятелност на ЕЛМА – АД (основанието е Решението по гореобъсжданото дело) с пълномощник адвокат Черпоков.

До 2011г. с Балканска Звезда не се случва нищо особено, видно от публикуваните в Търговския регистър книжа и документи.

На графиката са показани приходите и печалбите на „Балканска звезда“ през годините. Инж. Т. Енев започва работа през 2011г. и следва възход на „Балканска звезда“ Таблицата е направена на база публична информация за „Балканска звезда’ от публикуваните годишни финансови отчети в Агенция по вписванията.
На графиката са показани приходите и печалбите на „Балканска звезда“ през годините. Инж. Т. Енев започва работа през 2011г. и следва възход на „Балканска звезда“ Таблицата е направена на база публична информация за „Балканска звезда’ от публикуваните годишни финансови отчети в Агенция по вписванията.

в-к „Троян Прес“, 16 Август 2017г., виж статията

Това са много странни съвпадения. Инж.Теодор Енев отива през 2011г. в „Балканска Звезда“ с близо 40 души, а до преди са наброявали не повече от 10 души. Започват да произвеждат моторите на ЕЛМА-АД в цеха на Балканска Звезда.Нещо, от което е покъртен по-късно и самия Теодор Енев и напуска през 2016г..

6. КАК СЕ ПРЕТОПЯВА ЧРЕЗ СИМУЛАТИВНА ЛИКВИДАЦИЯ ЦЯЛ ЕДИН ПРИВАТИЗАЦИОНЕН ФОНД , С АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ И ОТ ФОНД ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ , ВСИЧКИ ЗАВОДИ И АКТИВИ СТАВАТ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА СКАНДАЛНИЯ БОРИС БОЯДЖИЕВ!

През 2011г. Борис Бояджиев внася и искане за ликвидация на приватизационния му фонд Индустриална Холдингова Компания (до 1998г. Наричан Свети Никола) като за ликвидатор на същият е бил назначен адв. Богданов. Мотива за ликвидацията бил, че приватизационния фонд е губещ, това ви помолихме да запомните във връзка с мотивите за ниската цена на приватизираното общинско предприятие „Балканска Звезда“ в Троян. След тази ликвидация през 2012г. Борис Бояджиев и близките му стават собственици на всичко притизирано по линия на масовата приватизация. Всичко това са активи за близо милиард лева, получени чрез бонови книжки!

7. СЕСТРАТА НА БОРИС БОЯДЖИЕВ АКТИВНО ВЗИМА УЧАСТИЕ В МНОЖЕСТВО ПРОЕКТИ КАТО ЕЛПРОМ ХАРМАНЛИ (до 1997г. ДИМО ДИЧЕВ), СТРИЙМ ПАМПОРОВО , ЩЕДРО ФИНАНСИРАНИ ОТ ОФШОРКИ, А ЗАЩО ЛИ!?

 

През 2011г. e установен и обира с над 21 000 000лева на Алфабанк от Гл.Касиер Петко Митевски, който е пък брат на Теменужка Митевска сега Бояджиева, съпруга на Борис Бояджиев.

8. ИСТИНСКИЯ УДАР ПО ЕЛМА И ПО ТРОЯН ОТ ПРИВАТИЗИТОРИТЕ БАНЕВ И БОЯДЖИЕВ ЧРЕЗ СКАЛЪПЕН СИМУЛАТИВЕН ПРОЦЕС, БЕЗ ОСОБЕНИ ВЪЗРАЖЕНИЯ РЕШЕНИЕ, КОЕТО БУКВАЛНО Е СВЕТКАВИЧНО , ЗА БЛИЗО 6 МЕСЕЦА ОБЯВЯВАТ ФАЛИТА НА ЕЛМА-АД.

На 25.07.2012г. Ловешкия Окръжен съд се произнася с Решение №30 по търговско дело №2 от 2012г. с което е обявена неплатежоспособност на Елма-АД и е назначен временен синдик.

9. ГРАБЕЖА НА НАРОДА Е ФАКТ. БОЯДЖИЕВ ВЕЧЕ Е СОБСТВЕНИК НА МИЛИАРДИ. АКЦИОНЕРИТЕ ВЪВ ФОНДА ЗА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ – С ПРАЗНИ РЪЦЕ, НА СТРАХА ОТ ДЪРЖАНА СИГУРНОСТ ГИ СТРАХУВА. ТОВА Е СИЛАТА НА БОЯДЖИЕВ.

През 2012г. Борис Бояджиев вече става собственик на всички активи на приватизацонен фонд Индустриална Холдингова Компания ( бившия приватизационен фонд „Свети Никола“).

През 2012г. Бояджиев вече започва да прави електромоторите разработени от Елма-АД т.н. със спирачка в Троянското предприятие „Балканска Звезда“ благодарение на инж. Теодор Енев.

10. КОЙ ПОПРЕЧИ НА БОЯДЖИЕВ ДА ДОВЪРШИ ЕЛМА? МОНДЕШКИ ЗАКУПИ АКТИВИТЕ НА ЕЛМА И ВЪЗРОДИ ЗАВОДА, НО БОЯДЖИЕВ ПРОДЪЛЖИ С ДОНОСНИЧЕСКИТЕ СИ НОМЕРА, ПРИДОБИТ НАВИК ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО Е БИЛ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.

През 2016г. Фамилията Мондешки закупуват всички активи на ЕЛМА – АД ( бившето Елпром Троян), или поне което скандалния приватизатор Николай Банев, не е нарязал за скрап.

План на приватизаторите Банев и Бояджиев претърпява провал и ЕЛМА рестартира под старото си име Елпром Троян. Но това провокира други страсти от страна на приватизаторите.

Така този цирк приключва позорно за скандалния доносник и приватизатор от държавна сигурност Борис Бояджиев -съдружник на Генерал Любен Гоцев.

През 2017г. Борис Бояджиев започва кампания (в типичния за доносник на ДС стил) срещу Елпром Троян, срещу Мондешки, като не подбира средства, сипе клевети, лъжи и жлъч. Днес всичко това, което каза Бояджиев звучи като зле скалъпен сценарии на треторазрядна сапунка. Били развили болтове, били запалили баничарки и т.н. сценарии на вечната жертва, ама да беше прочел поне романче от Агата Кристи!

Този цирк приключва позорно за скандалния доносник от държавна сигурност Борис Бояджиев.

11. ЛЪСНА КОЙ СТОЙ ЗАД ЕЛКОМ ИТАЛИЯ , ПОСРЕДСТВОМ ДОГОВОР ЗА ЦЕСИЯ С ГЛОБЕКС – ЕООД СЪС СОБСТВЕНИК БОРИС БОЯДЖИЕВ ПРЕЗ 2017Г. ЛЪСНА КОЙ СЪСИПА ЕЛМА-АД. ТРЕТОРАЗРЯДНИЯТ ДОНОСНИК СБЪРКА И ПРЕСОЛИ МАНДЖАТА КАТО СЕ ИЗДАДЕ, ЧЕ ТОЙ СТОИ ЗАД ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЕЛМА-АД.

През 2017г. Борис Бояджиев закупува официално вземането на Елком Италия, с което е започнало производството по несъстоятелност и Борис Бояджиев започва активно да се „грижи“ за интересите на държавата и на всички с цел затваряне на завода! Сигнали, жалби, доноси, прошения, оплаквания, жлъч, всичко, което едно треторазрядно пенсионирано ченге от държавна сигурност може да направи. Истерията е пълна. Бояджиев няма да приживе, че Елма е възродена и влага цялото си време в евтина доносническа кампания.

12. ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 2017Г. БОРИС БОЯДЖИЕВ СЕ СНАБДЯВА СЪС СЕРТИФИКАТ, ЧЕ Е СОБСТВЕНИК НА МАРКА „ЕЛПРОМ“ И ИМА ПРЕТЕНЦИИ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Я ПОЛЗВА. ТАКА АБРИВИАТУРАТА „ЕЛПРОМ“ , КОЯТО ОЗНАЧАВА „ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПРОМИШЛЕНОСТ“ СТАВА МАРКА!!! ТАКА УТРЕ И „ВИНПРОМ“ МОЖЕ ДА ЗАГУБИ ЗНАЧЕНИЕТО „ВИНАРСКА ПРОМИШЛЕНОСТ“, А ЗАЩО НЕ И „ТРОЯН“, ЗАЩО НЕ И „БЪЛГАРИЯ“, А БЕ МАКЕДОНИЯ РЯПА ДА ЯДЕ.

 

През есента на 2017г. Бояджиев в стремежа си на всяка цена да спре Елпром Троян заявява, че е собственик на марка „Елпром“ и внася жалба в Прокуратурата в Пловдив с искане да бъде иззета стоката на Елпром Троян и да бъде демонитран щанда на завода, тъй като това било нещо като менте на неговите електромотори?! Адв. на Бояджиев е отново адв. Черпоков, който е адвокат по плана за фалита на ЕЛМА-АД, като пълномощник на Елком Италия. Почерка е един и същ.

Този цирк приключва отново позорно за скандалния дононик от държавна сигурност Борис Бояджиев.

През пролетта на 2018г. Бояджиев след като разбира че Елпром Троян спечелва наградата на Германска Икономика веднага пуска сигнали с искане за разследване как Елпром Троян е удостоен с това отличие. Среща медийната подкрепа от символите на „фалшивите новини“ на медии близки на „Да(й) България“, като Черния Лебед (Булгарише Виршафт Блат – Български Икономически Новини) или любовника на Люба Кулезич от Гласове Явор Дачков.

Този цирк приключва отново позорно за скандалния дононик от държавна сигурност Борис Бояджиев.

През Май 2018г. Бояджиев внася пред съда на Хоновер Мессе искане да бъде забранено на Елпром Троян да се явяви и да участва на панаира в Германия. Нещо повече Бояджиев представил декларация, че в България думата „Елпром“ не значи нищо, а не абривиация на „електрическа промишленост“ . Бояджиев твърди, че по-скоро Елпром е като Самсунг и той е притежател на марката „Елпром“. Това естествено е въпрос свързан или с неграмотността на Бояджиев или с престъпния му нрав.

Така се стига до искането направено от Елпром Троян, Патентно ведомство да заличи „елпром“ като марка , тъй като това винаги е и ще бъде абривиация на „електрическа промишленост“. Както „винпром“ е абривиация на „винарска промишленост“.

В този смисъл в гр.Варна например има спирка на градския транспорт която се казва „Елпром“ , има такава също във Варна, която се казва „Винзавода“. Такава спирка „Елпром“ има и в Троян и ако Борис Бояджиев беше от Троян можеше да го знае, но това е друга тема.

виж линка ( https://www.varnatraffic.com/Station/Index/75 )

Бояджиев не бе известен в Троян, тъй като същият макар да се представя, че е от Троянския край е от гр.Асенвград, родителите му – майката от Агатово, Свлиевско, а баща му от Шумен. Така Борис Бояджиев се представя и като бизнесмен от гр.Пловдив, когато през 2003г. се появява в Троян, представен от бившия Кмет на Троян, който продаде Балканска Звезда на Бояджиев на цената на един апартамент, едно работещо предприятие. Бояджиев обаче е професионален приватизатор. Бояджиев и до днес се слави, че е приватизирал много имоти от Общината на безценица по времето на Енкин, дори бащата на Енкин и до днес коси приватизираните поляни в Голяма Желязна, говорят хората.

Това е история за един приватизатор, мутра от 90-те години на миналия век, натрупал богатствата си на гърба на народа и изписал кофа мастило в доноси срещу всички и всичко. Това е единственото нещо, което умее. ЗАПЛАШВА, ДОКАТО СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВА! СТИЛ НА ТРЕТОРАЗРЯДЕН ДОНОСНИК ОТ БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! НО ДНЕС ИМА КОЙ ДА ПРОВЕРЯВА ДОНОСИТЕ И ГИ НАРИЧАМЕ „ФАЛШИВИ НОВИНИ“. И до сега Бояджиев се обгражда със себеподобни. Днес например бившия шеф на Полицията в Харманли, уволнен от Министъра на Вътрешните Работи на РБ, работи в Елпром Харманли, защо ли, защото преди му е правил много услуги. Какви ? Срещу кого? Днес шефа на КАТ -София е роднина на Бояджиев, бивш комбайнер, но от агентурата на ДС, човека маша на Борис Бояджиев и Да(й) България, който звъни за да упражнява корупционни практики в полза на Бояджиев! Бояджиев беше от БКП, после БСП, после … днес от Да(й) България, а адвокат му е самия Радан Кънев, който защитава интересите на Бояджиев и Генерал Любен Гоцев. Нещо не ви се вързва, да -Реформатори и БКП деятели са едно и също, особено Да(й) България, която бе учредена от Кристиан Таков (починал) внук на Пеко Таков втория човек след Тодор Живков. Това е лицемерие и помиярщина.

А ЗАЩО БАНЕВ И БОЯДЖИЕВ СТРАХУВАТ ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА, ЗАЩОТО СА БИВШИ ДОНОСНИЦИ НА ДС, ЗАЩОТО СА ПРИВАТИЗИРАЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ?! ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЯХ ДНЕС НИЕ СМЕ БЕДНИ И ТЪРСИМ РАБОТА В ЧУЖБИНА, А ТЕ СА МИЛИАРДЕРИ !? ЗА КАКВО БЕШЕ МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, ЗА НАРОДА ИЛИ ЗА ТЯХ, ЯВНО ЗА ТЯХ, А КЪДЕ Е НАРОДА?!

 ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ НАГЛОСТТА ИМ?!

 

Коментари