Скандалният приватизатор Борис Бояджиев се хвърли на амбразурата да защитава Баневи


В началото на месеца бивш пълномощник на семейство Баневи разкри как те са ограбвали и съсипвали приватизираните заводи. Още ноември месец пък лично Мария Николова направи сензационни разкрития пред БЛИЦ за това как Баневи са нарязали цяло предприятие на скрап, а с парите си купували самолети и мерцедеси през офшорки. Сега обаче бившият техен съдружник Борис Бояджиев се почувства обиден от разкритията на Николова, който тя направи пред нова телевизия, и поиска право на отговор в „Здравей, България” във връзка с гостуването й.

БЛИЦ припомня обаче, че именно Николай Банев и Борис Бояджиев спретнаха грабежа на века, а схемите им за източване на фондове за масова приватизация лъснаха.

Николай Банев продължава да граби милиарди за себе си, а за народа нищо. Другият приватизатор Борис Бояджиев е още по-нагъл.

Мария Николова пък е бивш адвокат и пълномощник на семейството. В предаването миналата седмица разказа подробности за периода, в който е работила с Баневи. Намеси и името на Бояджиев в неофициална сделка между него и Николай Банев във връзка с предприятието „Елма” и намеренията им то да бъде фалирано.

„Тези твърдения са абсурдни. Г-жа Николова, освен че е била адвокат на Банев, е изпълнявала и други функции. Тези нейни внушения са поредни действия от една многоактова пиеса със сценарий, писан в Троян. Това са неверни твърдения, лъжи и клевети. Адвокатите ми са подготвили документи и тя ще бъде съдена за клевета”, заяви Борис Бояджиев.

Той поясни, че никога не е бил близък с Николай Банев. „Мотивът на г-жа Николова е да прикрие действие или бездействие на други хора, в това число и на себе си. Ако Банев е нарушавал закона, не го е правил сам, а с помощта на хора, които са били около него. Един от тях е самата Николова”, каза бизнесменът.

 

 

 

Коментари