Поредни успехи на възпитаниците на Николай Матев


Стартът на новата състезателна година за клуба бе даден на 16.01.2016 с участието ни в Държавния Личен Шампионат по джудо за кадети. Надпреварата, в която взеха участие 365 състезатели, представляващи 41 клуба от страната, се проведе в столичната зала „Универсиада“.

Традиционно състезанието беше доста тежко с преобладаващо много оспорвани схватки. Това бе породено от перфектно подготвените състезатели от всички спортни клубове. Причината се дължи на едно – на форума щяха да се излъчат шампионите на България, които ще сформират и националния отбор в тази възрастова група. Именно на тези деца ще се гласува доверието да представят страната ни в предстоящите международни форуми (Европейското п-во, Европейските купи, Балканските шампионати и други през годината).

147Нашият скромен тим бе съставен от четирима: един кадет и три кадетки. Това обаче не ни попречи да бъдем отново над всички с блестящо представяне и завоюваните четири шампионски титли и един сребърен медал. Безапелационният в последните години Добромир Калистерски отново показа класата си и изтри всички съмнения кой е най-добрият, въпреки че участваше в новата за него категория 55 кг., в която ще преследва още по-високи успехи на международното татами през 2016г. (Добромир има два бронзови медала от ЕВропейски Купи през 2015г.) След пет победи за пореден път извоюва титлата шампион на България.

 Анна-Мария Манушева-52кг, която е шампионка от миналата година, но и също така сменя категорията си, не се поколеба и за миг да покаже силата на троянската женска школа в единоборствата и след пет безапелационни победи с „ИПОН“за поредна година стъпи на най- високото място на почетната стълбичка

Същото сториха и девойките ни младша възраст. Кадетите Никол Цанкова-40 кг и Павлина Петрова-63 кг, без никакво притеснение от факта, че се бореха срещу две и три години по- големите си опонентки, стигнаха до финал в своите категории, където Ники излезе победител в схватката. Нужна им беше нужна само минута и половина, за да излезе като новия шампион на България в кат.40 кг.

При Павлина обаче липсата на опит си каза думата и след три победи допусна загуба във финала. Така и се наложи да се задоволи със сребърното отличие, което даде добра заявка за шампионска титла при младшата възраст, който ще се след месец.

И така след четири финала и три шампионски титли на страната от четири участника мисля, че стартирахме добре 2016-та година. Най – важното беше, че успехите не бяха изненада, а дори напротив – по предварително начертан от клуба план.

Николай Матев 

Коментари