Ученици от СОУ „Васил Левски“ получиха престижните сертификати по английски език на Кеймбридж


На 15.01.2016г. на тържествена церемония в СОУ „Васил Левски“, гр. Троян 14 ученици получиха престижните си сертификати за владеене на английски език от университета Кеймбридж. Те се явиха на изпит за тях на 7 ноември в училището, администратор беше изпитен център „АВО БЕЛ“ – София.
Сертификатите бяха връчени лично от Светла Мавродиева – консултант на CAMBRIDGE English Language Assessment за България.
Тя поздрави учениците и учителите за безспорния успех и сподели, че родителите трябва да са изключително горди с постигнатите резултати на децата си. На запис беше пуснат поздрав и от изпълнителния директор на отдела за изпитите Кеймбридж в едноименния университет.
Г-жа Мавродиева приветства ръководството на училището за инициативността и за усилията, които то полага, за да даде възможност на учениците да докажат знанията си, а на преподавателите – да демонстрират професионализма си.

Сертификат FCE получиха:
Ивелина Тотева – 11 б клас
Габриела Чакърска – 10 а клас
Найден Пиронков – 10 а клас
Стилияна Алексиева – 10 а клас
Елеонора Марковска – 10 а клас
Цветелина Печевска– 10 а клас

Сертификат САЕ получиха:
Михаела Пенчева – 12 а клас
Михаела Маринова – 12 б клас
Димитър Илиев – 12 б клас

Сертификати получиха и 5 ученици от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”, гр. Ловеч, явили се на изпита в СОУ „Васил Левски“ на 7. 11. 2015г. : Доротея Коева (FCE), Мирела Петкова (FCE), Валентин Петков (CAE), Тони Веселинов (CAE), Венцислава Монева (CAE).

От 2015г. СОУ „Васил Левски“, гр. Троян е в сътрудничество с един от трите акредитирани изпитни центъра в страната за провеждане на изпитите Cambridge ESOL – „АВО БЕЛ“- София. Училището стана подготвителен център за престижните сертификатни изпити по английски език. Това е прекрасна възможност за нашите ученици и за ученици от региона да се явят на всеки от изпитите (FCE, CAE, CPE) в СОУ „Васил Левски“, а администрирането на изпита е ангажимент на професионалистите от “АВО БЕЛ”.
Училището съдейства при регистрация на всеки кандидат, както и с всякаква информация относно изпитите Cambridge ESOL.
В края на учебната 2014/ 2015г. още четирима ученици доказаха знанията си по английски език: Вилислава Цанкова ( FCE), Весела Джамбазова( FCE), Валерия Спасова (САЕ) и Валентин Йорданов (САЕ).
Сертификатите по английски език на университета Кеймбридж са безсрочни и са безспорно доказателство за езикова компетентност и знания. Те са удостоверение за умения по английски език, признато от нaд 8 500 работодатели, университети и правителствени организации от цял свят.

Коментари