Община Троян ще глобява за непочистени от сняг тротоари


Пътната обстановка в община Троян след обилното количество снеговалежи за последните часове е усложнена. Уличната мрежа, общинските и републикански пътища са проходими при зимни условия.

Кметът на Община Троян, г-жа Михайлова и заместник-кметът г-н Ангелов, заедно с експерти от Администрацията и тази сутрин направиха обход на ключовите улици, кръстовища и обекти в града. Има установени проблеми в няколко населени места, към които са насочени екипи за почистване на пътните платна. Няма данни за бедстващи граждани. Ръководството на Общината е в непрекъснат контакт с ЧЕЗ „Разпределение България“ АД.

В лошо състояние са тротоарните платна в града, които затрудняват преминаването на пешеходци и поставят в риск гражданите и особено децата. Общинското предприятие „Комунални услуги“ почиства тротоарите край училищата и детските градини. Служители от администрацията правят обход на града, за да информират отново гражданите за задължението им да почистват прилежащите тротоарни площи към техните жилища, офиси и магазини. При установяване на неспазване на Наредба № 1 за опазване на обществения ред на територията на Община Троян, Раздел ІV Поддържане на естетичен вид и чистота на населените места на територията на Община Троян, чл. 11, ще бъдат налагани съответните административни глоби.

Две от машините на ОП „Комунални услуги“ почистват пешеходни ивици край Автогарата и местата, на които преминават по-голям брой пешеходци. На ключовите кръстовище мостове и стълбища  в града са изпратени работници, които да събират и извозват снега. Спирките на градския транспорт също ще бъдат почиствани ръчно.

При възникване на проблеми, напомняме, че може да звъните на телефоните в Общинска администрация 0670/6 80 50 (дежурен при Община Троян) и 0670/68001.

Коментари