Община Троян с туристическа реклама на АМ „Хемус“


Община Троян вече има свой собствен билборд с туристическа реклама на Автомагистрала „Хемус“. Логото и слоганът „Троян – сърцето на Балкана“ привличат погледите на преминаващите по транспортната връзка.

С поставянето на билборд, Община Троян цели да популяризира природните и културни богатства, с които разполага и да насочи вниманието на хората към Троян като привлекателна туристическа дестинация и чрез атрактивни методи да рекламира Троян. Общината има разрешение от Агенция пътна инфраструктура за изграждане на рекламното съоръжение и ползването му в срок от 10 години.

Визията на билборда е дело на младия дизайнер от Александър Севдански, който през 2015 г. завърши НГПИ „Проф. Венко Колев“ и е първа година студент в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Александър е познат и с това, че през 2014 г. се включи в инициативата на Община Троян – „Кмет за един ден“.

Част от фотографиите, използвани за представянето на туристическата дестинация Троян, са на известния троянски фотограф Петър Петров. Те изобразяват едни от емблематичните за общината места. Намерението на Общината е в бъдеще да се рекламират и популяризират и значими събития от региона, като Български фестивал на сливата, Рок Академия и други.

„Вярвам, че проектът „Виа Траяна“ ще доведе в Троян сериозни туристически потоци и значими инвестиции”, сподели кметът г-жа Михайлова, по отношение на развитието на туризма в общината, а рекламирането на нашия регион чрез различни похвати, е стъпка към привличане на туристическия интерес и утвърждаване на водещо мястото на Троян на туристическия пазар.

 *Разположение на съоръжението: А2 /АМ „Хемус“/ 27+385 км. дясно

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“ – Община Троян

Коментари