Отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия


По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Изтичащата година беляза Троян с пътнотранспортни произшествия, които отнеха живота на наши съграждани, сред които и деца. Важно е да пазим тяхната памет, а 15 ноември е само още един повод да отдадем почит към загиналите и да изразим уважението си към техните близки.

През месец септември тази година СОУ „Васил Левски“ – Троян, Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I” – Ловеч и Сдружение „Троян – 166“ стартираха съвместна инициатива „Пазете децата на пътя“, която Община Троян подкрепи и иска да продължи започнатото от тях.

Желанието на ръководството и екипа на Община Троян е посланието за безопасността на движението да стигне до хората и да насочи вниманието им към съществуващите проблеми. Ще се радваме ако хората, които отправят това послание са именно децата от нашата община.

За отбелязване Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Община Троян и Сдружение „Троян – 166“, с подкрепата на РУ „Полиция“ – Троян, обявяват конкурс сред учениците от училищата в общината за написване на сценарий за заснемане на видео, в рамките на 1 мин., на тема „Моето послание към…“. Нека хората да чуят вашите послания към шофьорите, децата, институциите, пешеходците.

Всички ученици от училища, разположени на територията на община Троян, може да изпращат своите предложения за сценарий от 15.11.2015 г. до 15.12.2015 г. на e-mail: tsukeva@troyan.bg

Жури (съставът на журито ще обявим допълнително) ще избере най-креативното предложение и Община Троян и Сдружение „Троян – 166“, ще реализират заснемането му, в екип с учениците, които са го изпратили. Няма ограничения в броя на предложенията ви, както и в броя ученици, които работят в екип.

Очакваме вашите предложения, с които да реализираме проект, който да отправи послание и да ангажира участниците в движението!

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“ – Община Троян

Коментари