Община Троян отново подкрепя инициативата „Часът на Земята“


През 2018 г. Община Троян отново получи покана за участие в десетото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“. Събитието, което администрацията подкрепя за поредна година, ще се проведе на 24 март (събота).

Участници от страната и чужбина ще привлекат вниманието на хората към проблемите на околната среда. Община Троян също ще изгаси фасадното осветление на сградата и осветлението на площадното пространство, за един час – от 20:30 до 21:30 ч., на 24.03.2018 г.

Организаторите съобщават, че през 2017 г. участниците отново се увеличават, като в страната ни са наброявали 110 града. Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора,  бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички. Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха миналата година над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата“, споделят организаторите на официалната си страница.

Повече за инициативата може да прочетете на: http://www.wwf.bg/?uNewsID=324255.

Коментари