Кметът на Община Тетевен бе награден с първо място в раздел „Околна Среда“ от екипът на предаването „БГ Маршрути“


cof

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева получи първото място в раздел „Околна среда“/ подраздел малки райони / от конкурса – Кмет на годината 2017г. на предаването „БГ Маршрути“, излъчвано по телевизия България Он Ер.

Д-р Бояджиева сподели, че е приятно изненадана от отличието и изказа своите благодарности към работата на администрацията, която неминуемо е допринесла за приза. Тя подчерта, че е разработена Общинска Програма за опазване на околната среда, която е необходима, за да се постигне устойчиво решаване на екологичните проблеми на територията на община Тетевен и да се запази доброто състояние на околната среда и формиране на адекватна политика на Общината за ефективно и целесъобразно използване на наличните ресурси.

Кметът каза още, че благодарение на опазването на околната среда и природните дадености в района, туризмът се развива интензивно през последните години и се налага като един от успешните отрасли за икономиката на община Тетевен и сериозен източник на доходи за местното население.

„Природните богатства предлагат идеални условия за лов и риболов, ски спортове, високопланински преходи и алпинизъм, а за любителите на историята – Тетевен предлага своето огромно историческо и културно наследство“, допълни д-р Бояджиева и каза, че съчетаването на висококачествени туроператорски и хотелиерски услуги с природните, исторически и културни забележителности на общината са основен фактор за популяризиране на Тетевен като туристическа дестинация.

Кметът даде обширно интервю пред екипа на предаването и разказа за това – Какво означава да си кмет – колко даваш и какво получаваш; За проектите и извършената работа през годините досега; За културната програма и възобновяването на някой празници и организирането на съвсем нови; За спорта в общината и др.

 

Коментари