МЕСОМЕЛАЧКА! БРУТАЛНИЯТ ПРИВАТИЗАТОР БОРИС БОЯДЖИЕВ РАЗОБЛИЧЕН С ФАКТИ ЗА МНОЖЕСТВОТО ИЗМАМИ, ФИКТИВНИ ФАЛИТИ И НЕЛОЯЛНА ПРАКТИКА

Любимецът на Костов "демократа" Радан Кънев стигна дъното, защитава скандалния приватизатор Борис Бояджиев и фонда му, рожба на ПГУ на ДС


Скандалният приватизатор на Иван Костов Борис Бояджиев е от Асеновград, майка му е от с. Агатово, Севлиевско, баща му от гр. Шумен. Борис Бояджиев се представя, че родът му е от село Балканец, Троянско, но той никога не е живял в Троян и никой не го разпознава като Троянец. Женен е за Теменужка (по баща Митевска) Бояджиева от град Троян, сестра на Петко Митевски също от Троян, станал известен покрай обира на Алфабанк с над 21 000 000 лева.

До 1989 г. скандалният Борис Бояджиев е като всички нас, човек на заплата, без богати родители и без наследство от чичо в чужбина. Но той е и си остава доносник, бил на щат в Държавна сигурност, комсомолски активист, и се навърта около тези, от които може да има интерес, както и другия му съратник и приятел, приватизатора Николай Банев.

Скандалния Борис Бояджиев забърсва църквата с милиони и от бедняк става милионер. Как …

През 1995/96 година Борис Бояджиев изведнъж става милионер. От къде, доскоро всички се чудеха. Той и няколко други лица убеждават българската църка да им даде няколко милиона , за да направят нещо добро за народа, за миряните. Така те получават куфари с пари за да правят добро, а името на доброто е Приватизационен фонд Свети Никола (Чудотворец). Всичко изглежда богоугодно. С парите на миряните се прави добро и така изглежда в очите на цървата докато се разбира, че Борис Бояджиев има друга идея. Бояджиев създавайки този приватизационен фонд влиза в така наречената масова приватизация, за да приватизира куп държавни предприятия измежду които Елпром Харманли, Химатех, и т.н. Едва година по-късно самарянина Бояджиев сваля овчата кожа и си показва рогата като прекръщава приватизационния фонд Св.Никола в Индустриална Холдингова Компания. Бояджиев вече се е преобразил от самарянин в алчен мошеник. Така става индустриалец. Църквата обаче разбира, че това, което прави Борис Бояджиев е измама и бърза да се оттегли, става горещо назнача се квестор и Бояджиев обира парите от дружествата в които е влязъл, за да излезе от скандала, но не успява съвсем, случая става публичен.

Измамният квартет - генерал Любен Гоцев, Борис Бояджиев, Радан Кънев и Иван Костов
Измамният квартет – генерал Любен Гоцев, Борис Бояджиев, Радан Кънев и Иван Костов

Учредяването на приватизационния фонд Св.Никола от Борис Бояджиев? Как …

извадка от медиите:
“ … Цветан Начев заедно с ген. Любен Гоцев, Владимир Кънчев и Стоян Мишев (офицер от ПГУ, вербувал и ръководил бившия управител на БНБ Любомир Филипов) са в управлението на прословутата фирма „Филимко“, регистрирана през 1997 г., където партньор е и бившият министър на НДСВ Даниел Вълчев. Преди това обаче на 16 декември 1994 г. е учредена Международната ортодоксална банка „Свети Никола“ АД – т.нар. банка на ПГУ*. Впоследствие нейното име се променя два пъти – през 1998 г. в ТБ „Нефтинвестбанк“ АД, а през 2002 г. – в ТБ „Инвестбанк“ АД. Така или иначе, Владимир Кънчев и Цветан Начев получават лиценз за банката благодарение на друг офицер от ДС – управителя на БНБ Тодор Вълчев. Всъщност банката е куха, защото те не разполагат с необходимия съгласно закона капитал. В банката, а впоследствие и в Националния приватизационен фонд „Свети Никола“ АД участват отново ген. Гоцев, Стоян Мишев, Кънчев, Начев и още един офицер от ПГУ* – Марин Петков. Служител в МОБ е и Цв. Цветков – водещият офицер на президента Първанов. А вероятно и още знайни и незнайни офицери и секретни сътрудници на ПГУ* … “ (виж още)

„Разследването на медия установява, че през 2010 г. Бояджиев вече е пред фалит и обявява ликвидация на фонда Индустриална Холдингова Компания с квестор кръсника на дъщеря му.“ (виж още)

„Така всички акционери са подведени да продават на безценица акциите си, а Бояджиев е отново в ролята на самарянина , който заедно със сестра си г-жа Карамболова (по мъж) ги изкупуват за да ги „отърват от бремето“, но на каква цена – на безценица.“ (виж още)

Изведнъж нещата се оправят след като придобиват нужния обем от акции и придобиват контрола , да узурпират властта на фонда. Така Бояджиев се сдобива с фонд, който вече от масова приватизация става личен – фамилен.


Петко Митевски, Борис Бояджиев и Радан Кънев (от ляво надясно на снимката)
Петко Митевски, Борис Бояджиев и Радан Кънев (от ляво надясно на снимката)

Крадени над 21 000 000 лева отиват около скандалния приватизатор Борис Бодяжиев. Как …

Междувременно лъсва и обира на Алфабанк от гл. касиер, който е Петко Митевски, който както казва адв. Ина Лучева (адвокат на банката) е заявил, че парите над 21млн. са похарчени за лични нужди след като ги е откраднал от банката. Петко Митевски е осъден на 15 години затвор и да върне откраднатите пари, изменена е мярката му за неотклонение в „задържане под стража“, но е неоткриваем. Работодател (формален) е фирма свързана с Борис Бояджиев и приватизациония му фонд. Къде са парите обаче, може би в бизнеса на Бояджиев? Този въпрос остана неизяснен каза адв. Ина Лулчева. (виж още)

Бояджиев е експерт по разчистване на сметки с конкуренцията. Как …

На снимката горе вляво - Радан Кънев, Борис Бояджиев и Тодор Бояджиев, а другите две снимки са на приватизираните от Бояджиев предприятия за жълти стотинки - "Балканска звезда" в Троян и "Елпром Харманли" в град Харманли
На снимката горе вляво – Радан Кънев, Борис Бояджиев и Тодор Бояджиев, а другите две снимки са на приватизираните от Бояджиев предприятия за жълти стотинки – „Балканска звезда“ в Троян и „Елпром Харманли“ в град Харманли

През 2011г. на 08.12.2011г. Борис Бояджиев чрез свързано с него лице Елком-ООД, Италия внасят молба за несъстоятелност на Елма Троян. Така Бояджиев иска да унищожи конкурента си Елма и да вземе клиентите й. Бояджиев винаги е имал проблем с кадрите в Харманли и системно от 1996г. е привличал всички възможни специалисти от Елма защото в Харманли имат проблем с производството на електромотори в съответния габарит произвеждан от Елма. (виж още)

Това са инж. Калчев, инж. Адърски и т.н. , а и до сега там работят инженери от Елма, обратното от Харманли в Елма е невъзможно и никога не е имало такова положение. Дори и Николай Банев не би го допуснал. Така Елма тръгва към пропастта наречена фалит, избутана от Борис Бояджиев.

В приватизирания цех на община Троян за сглобка на помпи започва да произвежда електромотори точно през 2011г. инж. Теодор Енев отива в Балканска Звезда и започват да произвеждат електромотори със спирачка. С него отиват и около 40 работници и служители от Елма. Така вече Елма е превзета от Бояджиев и той слага началото на края на Елма. Така през 2012 г. Балканска Звезда започва да произвежда мотори със спирачка и оборота скача, така дружеството закупено на безценица по схемата на общинска приватизация изпълнява функцията си и забива последния пирон в ковчега на Елма, но не за дълго. (виж още)

През 2016г. започва делото срещу Петко Митевски за откраднатите 21 млн. лева и тогава започват палежи на свързани с Бояджиев лица и фирми през лятото на 2016г. къщата на инж. Калчев в Троян и през пролетта на 2017 г. са запалени 2 баничарки в двора на цеха му в Троян, по късно през 2017 г. Петко Митевски е осъден на 15 г. затвор и да върне откраднатите 21 млн. лева. Петко Митевски изчезва, а между временно е обявен за национално издирване, докато има версия, че е отвлечен за да може Бояджиев да върне парите, за които е предупреждаван с палежите в Троян. „Така мутренското минало на Бояджиев е отново наяве.

Борис Бояджиев е цар на симулативните фалити с користна цел. Как …

През 2017г. Борис Бояджиев стига и по-далеч, встъпва в производство по несъстоятелност на Елма и започва отчаяно да се грижи за интересите на кредиторите, дали …, не естествено. Разчистване на територия, пазари и саморазправа. Това се случва през май 2017 г. ЕЛКОМ – ООД продава с договор за цесия на ГЛОБЕКС-ЕООД представлявано от Борис Бояджиев, вземането си от Елма-АД за 1 000 лв., при главница от 38 000 лева. Какво цели Бояджиев сами се досетете, но със сигурност има проблем който се нарича Елма . Бояджиев на всяка цена иска да заличи Елма и индустрията в лицето на Елма за да си разчисти място за Елпром Харманли (управлявано от сина му) и Балканска Звезда управлявано от него съмия. (виж още)

Очевидци разказват колко щастлив бил от схемата, която измислил за фалит на Елма и как никой не може да го хване защото е имал големи връзки навсякъде!. Заплахи, закани и страх, това съпътства името на Борис Бояджиев, можел да съсипе всеки чрез държавната машина, твърди той! Занел как и го доказва, обрал е църкавата, обрал е народа, обрли са банка, и т.н. и т.н. и нищо!

Това е причината Бояджиев да се чувства над закона, но до кога?

Радан Кънев
Радан Кънев

Адвокатът на Борис Бояджиев естествено е проваления политики и треторазряден адвокат Радан Кънев, човека на Костов. Как …

Борис Бояджиев е човека на Иван Костов и няма как да е иначе. Как щеше да получи активи за милиарди без пари, ако не е така. Ето защо Бояджиев финансира протестите срещу Главния прокурор пред съдебната палата на бул.Витоша №2 в гард София през миналата година. Нещо повече протеста е за сваляне на правителството и искане за оставка на премиера на България г-н Бойко Борисов, който обяви, че ще се бори срещу криминалната приватизация. Така Борис Бояджиев влезе отново в ролята си на жертва и прошенописец, че някой му нарушава правата и т.н. Това поведение е добре познато от хибридната война на Сорос, Иван Костов и свързаните с него. Така Радан Кънев стигна дъното в политиката, защитава Ген.Гоцев и хората му свързани с приватизационен фонд Св.Никола.

Пред всичко това Брулени Хълмове прилича на чаено парти!

Борис Бояджиев, Николай Банев и т.н. са приватизаторите, които направиха схемата за масовата приватизация на индустрията в България, 20 години по-късно фондовете от народни станаха техни лични, а всичко е унищожено. Ние, народа само гледаме как обедняваме, а Банев и Бояджиев забогатяват със схеми и симулативни фалити. Това законно ли е!? Знаем, че е нечестно, дори и църквата са измамили, за морал не говорим, там го няма!!! Бояджиев например е обрал българската църква, обрал е фонда за приватизация на народа, свързан е с обира на Алфабанк и накрая симулативен фалит на фондове, фирми и т.н. и е на свобода, а кой ли го пази?! Знае се че имал роднина от полицията, който му е чадър и до ден днешен притиска хора,някакъв Тенев с месторабота София или нещо подобно, предстои да изясним.

Коментари