В края на януари ще се проведе информационна среща по проект „Младите фермери – възродители на българското село“


На 30.01.2018 г., от 15.00 ч., в залата на Общински съвет – Тетевен ще се състои информационна среща по проект „Младите фермери – възродители на българското село“, финансиран по грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.

Основната цел на проекта е чрез инструментите за публичност на Българското председателство на ЕС, да се популяризира и рекламира: Позитивното влияние от членството на България в ЕС върху мотивацията на младежите от малките общини за професионална реализация в родното място; Свободата на обмен на добри европейски и световни практики в селското стопанство; Ролята на европейското финансиране за този отрасъл като гаранция за сигурност, устойчивост и преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите.

Проектът ще обхване младежи от 15 до 29г. от община Тетевен, както и млади хора от  областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа. Той е на стойност 4100 лева, от които собственият принос на Община Тетевен е 600 лв. Очакваният резултат след осъществяването на проекта е да се достигне до голям брой млади хора, които да бъдат запознати и насочени към земеделския сектор, като предпоставка за  създаване на собствен бизнес и преодоляване на обезлюдяването на българското село.

 

Коментари