Wetrock със страхотен клип на авторската си песен „Bloodshot eyes“ („Кървави очи“)


Те са млади, готини и талантливи. Wetrock е създадена на ключовата дата за тази година 13 май, петък, и е в състав: Теодор Лука – бас и основател на групата, главен автор на песента, сценарист, режисьор, оператор и монтажист на клипа; Пламен Вачев – първа китара, чиято музикалност и креативност допринасят за цялостния и завършен вид на песните на групата; Валентин Йорданов – втора китара, най-позитивният и нахъсаният член на бандата, когато правят неща като концерти, записи и други; Пейо Пеев – ударни инструменти, най-младият и същевременно най-възрастният член на групата, свободолюбива душа, носеща положителен заряд на хората около себе си; Божидара Симеонова – вокали и клавир, момиче, което със своя глас и музикално образование е гръбнакът на групата, а нейните познания и целенасоченост са основен фактор за възможността да направят толкова бързо премиерата на клипа си „Bloodshot eyes“ („Кървясали очи“).

wetrock

TroyanPress с удоволствие направи едно кратко интервю с членовете на групата.

– Как избрахте името на групата Wetrock?
– След около 100 възможни варианта името възникна в случаен разговор между Пламен и Теодор.

– Какво ви свързва освен музиката?
– В интерес на истината нищо пряко не ни свързва, но съдбата някак все ни води един към друг.

– От колко време творите?
– От деня на нашето създаване – петък, 13 май 2016 г.

– Днес ще видим вашия първи видеоклип на песента „Bloodshot eyes“ („Кървясали очи“). Какво да очакваме?
– Клипът е своеобразно продължение на засегнатата в Рок-академия тема „Не на наркотиците“, само че по един по-модерен и завоалиран начин.

– Къде и за колко време бяха снимките?
– Снимките продължиха два дни. Има кадри по улиците на Троян, в дома на един от членовете на бандата и в нашата репетиционна.

– Ще свирите ли на троянска сцена?
– Освен участието ни в „Джулай Морнинг“ на Беклемето, смятаме да забием в някои от обичайните троянски заведения по-късно това лято.

– Какво мислите за Рок академията и за бъдещето на рока в Троян?
– Напоследък подочуваме, че Троян е кандидат за рок столица на България и определено Рок академията – едно наистина страхотно събитие – има нещо общо. Вярваме, че в Троян има място за още много музика не само в жанровете на рока и метъла, а като цяло.

В клипа се снимаха и двама истински професионалисти – Йова Петкова, която е на 20 години и е студентка трети курс „Театър и драматургия“ в South Wales University и Тихомир Радулов – на 22 години и в момента е студент по „Екология“ последна година. Ето как отговориха те на нашите въпроси:

– Как решихте да се снимате в клипа „Bloodshot eyes“ („Кървясали очи“) на група Wetrock?
Йова: От години се познавам с членовете на групата, като през това време заедно имахме наша рок банда. За жалост поради факта, че в момента не живея в България , нямам възможността да съм част и от Wetrock, но пък съм върл техен фен. Завръщайки се за почивка в Троян и за Рок академия 2016, бях част от техния работен процес и с удоволствие се съгласих да им помогна в заснемането на клипа.
Тихомир: Когато разбрах, че троянска група ще прави клип на тяхна песен, не трябваше много да му мисля. А и на толкова готини хора трудно се отказва.

– Къде и за колко време бяха снимките?
Йова: Докато групата записваше сингъла си „Bloodshot Eyes“ в мое присъствие, изведнъж се реши, че е подобаващо да има и клип, и на другия ден започнаха снимките. Понеже клипа има 2 сюжета, 1/2 беше заснета за един следобед в домашни условия, а останалото – по време на тяхна репетиция.
Тихомир: Моето участие беше само за един следобед в апартамента на басиста на Wetrock.

– Днес ще видим видеоклипа. Какво да очакваме?
Йова: Днес, заедно с всички фенове, и аз ще видя клипа за първи път завършен, но със сигурност очаквайте яки жици, екшън сцени и малко доматен сос… така де – кръв.
Тихомир: И аз като вас очаквам да видя клипа за първи път. Очаквайте екшън, настроение и добра музика!

– Какво мислите за Рок академията и за бъдещето на рока в Троян?
Йова: Изключително съм щастлива и обнадеждена, че събитие от това ниво се провежда в нашия малък Троян. Освен че е благоприятно за туризма и местната икономика, това е мероприятие, което събира хора от цяла България (и извън), за да подкрепят младите и прогресиращи групи на страната. Какво по-хубаво нещо от това да се поощрява изкуството, особено във века на безсмисленото сърфиране в нета и всеобщия негативизъм, предизвикан от политическата обстановка. Да не забравяме и мотото на феста: „Яки жици срещу наркотици!“
Тихомир: Страхотен начин да се покаже, че в Балкана се слуша хубава музика и хората знаят как да се забавляват! Вярвам, че всяка следваща година събитието ще привлича все повече публика и повече участници! И се надявам това да стане традиция за нашия град.

Клипът на песента „Bloodshot eyes“ („Кървясали очи“) може да видите под галерията по-долу.

 

Коментари