Бялата лястовица на троянския спорт

Кой каза, че в Троян няма хубави новини? Кой казва, че в този град няма нещо ново, интересно и забавно?

Преди по-малко от година в Троян се откри нов клуб по биатлон. Скептиците бяха мнозина, които смятаха, че щом вече има един в нашия малък град, то за други няма почва. Е, смятам, че и те останаха изненадани от резултатите. Без да се обясняват, клубът по биатлон „Амбарица“ защитиха реномето си с множество успехи както на национално, така и на международно ниво. Да, при жените не тренират само нашенски момичета, но не може всичко да бъде идеално изведнъж.

Децата от клуб по биатлон „Амбарица“ на лагер на Белмекен

При най-малките ентусиастите са много. Толкова бе голям броят на желаещите да се запишат в клуба, че дори се наложи на ръководството на отбора да откажат на някое и друго дете, което по-късно е решило, че би искало да се занимава с този спорт.

Освен придобиване на спортни умения и поддържане на форма, клубът забавлява малките биатлонисти, които ходят с огромно желание на тренировки и с огромна усмивка, разбира се.

Абсолютно всичко, включващо тренировъчния процес, е поето от финансовия благодетел г-н Георги Радковски, който предоставя възможността на много подрастващи да навлязат в дълбините на този прекрасен спорт. Дори последния лагер на клуба, който се проведе в Белмекен, бе също финансиран от човека, който издържа отбора по биатлон „Амбарица“.

Конкуренцията с другия троянски състав – „Аякс“ определено е положителна за новосформирания клуб. Доказателството са последните призови места от Държавното първенство в големите възрастови групи. Участие взеха трима състезатели, а резултатът бе показателен за това, което се върши от треньорите Цочо Терзиев и Тодор Генковски: един сребърен и един бронзов медал, едно четвърто, едно пето, едно седмо и едно място в различните дисциплини, и то в конкуренцията на най-добрите клубове по биатлон в България. Отборът взе общо над 20 медала на Държавното първенство в различните възрастови групи.

Международните успехи също са познати за състава на „Амбарица“. Тяхната състезателка Десислава Стоянова се класира на пето място на смесената щафета на Европейското първенство в Тюмен, Русия. Деси също се подвизава и на много стартове от Световната купа по биатлон, на които трупа безценен за нея опит, съревновавайки се с най-добрите в света.

Клуб „Амбарица“ разполага с прекрасна тренировъчна база, квалифицирани треньори и талантливи деца. Дано всички продължи по начина, по който е започнало. За да имаме още поводи за радост, любезно предоставени ни от отбора.

 

Автор: Калоян Кюркчиев

Коментари (0)
Добави коментар