Адвокат Венелин Ангелов влиза в битката за Троян

Адвокат Венелин Ангелов е завършил юридическия факултет на Софийския университет. Трудовата му кариера е преминала през Окръжен съд – Ловеч, където е работил в продължение на 3 години като младши съдия, а от 25 години е адвокат – управител на адвокатско дружество. Венелин Ангелов не се е занимавал с политика, не е членувал в партии, но е активен общественик, участващ в различни културни, образователни, духовни и спортни организации. Два мандата е бил председател на адвокатска колегия – Ловеч; от 10 години е председател на Общински комитет „Васил Левски“ – Троян; член на църковното настоятелство при троянския храм „Св. Параскева“ и е епархийски съветник към Ловчанския митрополит Гавриил.

Адвокат Ангелов е семеен, има дъщеря и син, които също са юристи. Хобитата му са свързани с планината, туризма, спорта, историята и музиката.

Вчера в  Троян официално бе обявен първият кандидат за кмет на общината, който ще се яви на предстоящите местни избори. Това е 54-годишният адвокат Венелин Ангелов, номиниран от коалиция „Избор за Троян“, която влиза в предизборната надпревара в нов, разширен формат. 8 политически партии – Национален идеал за единство, Национално движение за стабилност и възход (НДСВ), СДС, ДСБ, Движение „България на гражданите“, Нова алтернатива, Възраждане и БЗНС – подписаха на 25 юни предизборно политическо споразумение за обединяване на „усилията на всички свободомислещи граждани на Троян за постигане на възможно най-добри изборни резултати чрез участие в местните избори“. Споразумението е сключено на базата на няколко принципа и документи, като: обща управленска програма за мандат 2015-2019 г.; декларация за етичност, морал, честност и прозрачност в управлението; диалог и взаимодействие с всички граждани на община Троян и структури на гражданското общество; поставяне на интересите на гражданите над партийните. И накрая – организациите, подписали споразумението, приемат условието никоя от тях да не поставя изискване за участие във властта на квотен принцип. „Водещи ще бъдат професионализмът и доказаните качества“, се отбелязва в документа, в който се посочва още, че коалиция „Избор за Троян“ е отворена за сътрудничество, диалог и участие на други организации, които приемат демократичните принципи и това споразумение.

Коментари (0)
Добави коментар