„Възраждане“ представи листата си с кандидати за народни представители от Ловешка област на предстоящите парламентарни избори

Водач на листата за област Ловеч е Ивелин Първанов, народен представител от 48 и 49 Народно събрание, писател, автор на първия български геополитически роман „Атентаторът“, участвал в мироопазваща мисия на ООН, отличен с медал – „Служба на мира“ на ООН, член на комисията по отбрана и на комисията по външна политика. 

„Изборите за членове на европарламент и за членове на национален парламент ще дадат възможност да бъдат защитавани интересите на българските граждани освен в страната, но и зад граница чрез синхрон в провеждането на политика.“, каза Ивелин Първанов при представянето на листата за област Ловеч, за национален парламент.

На второ място в нея е Милен Белев, спортен деятел, педагог.

На трето място е общинският съветник от групата на „Възраждане“ в гр. Априлци – Глория Данчева.

Четвърта се нарежда Моника Петрова – общински съветник от „Възраждане“ в гр. Ловеч, по професия счетоводител.

На пето място е Марин Генов, родом от Тетевен, предприемач с образование счетоводство и контрол.

На шесто място е Юлия Василева от гр. Ловеч, бивш кмет на с. Соколово.

На седмо място е Снежа Линджова от гр. Ловеч, педагог, старши учител в детска градина.

На осмо място е Ташо Цоков от гр. Червен бряг, завършил Московския държавен университет „Ломоносов“.

На пресконференцията Ивелин Първанов каза още пред присъстващите журналисти, че е от съществена важност за прокарването на интересите на определен регион в националния парламент да е свързано с политическа сила, която трябва да  има стратегия за управляване на цялата държава.

Необходима е единна стратегия за развитие на инфраструктурата, на икономиката, на културата на целия Северен регион на страната. Той също допълни, че целият Северен регион преживява демографски, икономически и културен регрес, а регионът се крепи на четирите централни области там – Габрово, Велико Търново, Плевен и Ловеч. Изключително голям контраст в демографията спрямо централните области имат Североизточната и Северозападната част на региона, които са силно обезлюдени. Той допълни, че тези тенденции започват да имат влияние и върху положението на  Северния централен регион, който вече   изпитва значителни проблеми. Ивелин Първанов уточни, че тези проблеми няма как да  бъдат разрешени без цялостна стратегия за развитие на държавата. Тази цялостна стратегия трябва да обхваща и международните отношения на Балканите и  Югоизточна Европа, Черноморския регион с цел изграждане на връзки и отношения. Той посочи още, че в условията на Европейския съюз, който все повече започва да се дели на региони, българският интерес трябва да бъде защитаван като на равнопоставен член. За тази цел той изложи и решението на „Възраждане“ да създаде самостоятелен патриотичен фронт в рамките на европарламента, към когото да се присъединят и други партии от същия спектър на политическото пространство. 

Коментари (0)
Добави коментар