19-годишен от Борима задържан с канабис


На 06.10.2016 г. около 22.40 ч. в с. Дълбок дол, полицаи са спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ управляван от 19 – годишен младеж от с. Борима. До предната лява седалка служителите на РУ – Троян са открили и иззели пакетче със зелена тревиста маса- канабис, с общо тегло 7,84 г. Задържан е водачът и още две 19-годишни момчета, които са пътували във „Фолксваген“. По случая е образувано досъдебно производство.
В РУ – Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 05 до 07 октомври е проникнал във вила в гр. Априлци и е отнел телевизор „Самсунг“-55 инча, велосипед „БМВ“, бензинова косачка „Хускварна“ и бинокъл.
За времето от 03 до 09 октомври на територията на РУ Троян е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 245 МПС и 283 лица, съставени 74 акта, 31 глоби с фиш, 61 бр. протоколи по ЗМВР, образувани са 2 бързи производства и са задържани 4 лица.
На 09.10.2016 г. в РУ – Троян е образувано бързо производство срещу 69-годишен мъж от с. Терзийско, който е управлявал товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му за същото нарушение.
Полицаи от РУ – Троян и ПУ – Априлци са установили и задържали криминално проявен, 43 годишен мъж от гр. Априлци, заподозрян за кражби от база на „Планинска спасителна служба“ и от „Учебна база на училището за планински водачи- с.Черни Осъм“.  При посегателството са отнети  общо 400 м. алпийско въже, комплект „котки“ за скално кътерене, бинокъл, четири радиостанции и зарядни устройства към тях, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава.
 На 10 октомври служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Ловеч съвместно с представители ОДБХ-Ловеч и РЗИ-Ловеч са провели операция на територията на гр.Троян насочена срещу закононарушенията при търговията със стоки с неизяснен произход.  В хода на акцията са проверени три търговски обекта, като в заведение за бързо хранене е установено наличие на общо 21 кг. месни продукти с изтекъл срок на годност и без наличие на търговски документ.  За нарушението е съставен констативен протокол с оглед съставяне на акт.
На 11.10.2016 г. около 19.40 ч. на ул.“Г.С.Раковски“ в гр.Троян, 42-годишен мъж, водач на л.а.“Ауди А 6″ е блъснал на пешеходна пътека 50 годишна жена, която е откарана в троянската болница със счупване на тазова кост. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.
В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу 39 годишен мъж от града, който е управлявал лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и е представил на полицейските служители испанско национално свидетелство за управление на МПС, което не отговаря на утвърдените образци.
Коментари