ГОРЕЩО! Индустриалецът Младен Мондешки на корицата на Bulgaria Business Review


КАК СЕ ПРЕВЪРНАХТЕ В ЛЕГЕНДА В МАШИНОСТРОЕНЕТО, КАКВА Е ВАШАТА ФОРМУЛА ЗА УСПЕХ В БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ И КАКВА Е ВАШАТА МОТИВАЦИЯ?

Без историята, която имаме зад гърба си, нямаше да е възможно това, което имаме днес… Днес ние сме сред пионерите и световен лидер в четвъртата индустриална революция. Това е безспорен факт, но темповете, с които се развиват технологиите, изискват компании като „Елпром Троян” да гледа не 10, а 100 години напред. Това ни прави лидер и визионери в бранша. Днес ние сме готови за следващия скок, който официално предстои през 2020 г. в Дубай, това е старт на петата индустриална революция – „Индустрия 5.0”.

Мнозина се питат какво ни движи напред, отговорът е кратък – това са хората. Всички тези хора, които променят света, днес и завинаги, вече повече от 70 години стоят зад името „Елпром Троян”, това са визионерите. Това е нашата история. Това са инженери, конструктори и всички, които се наричаме просто елпромци. Троянци са будни и предприемчиви хора, а Елпром в българския език е нарицателно и означава електрическа промишленост – както Винпром е нарицателно за винарска промишленост. Когато се спомене името Троян, хората неминуемо го свързват с образите на „Елпром Троян” със своите електромотори, „Винпром Троян” със Троянската сливова ракия, Троянската керамика и троянските мебели, произвеждани от заводи като “Хемус”.

Страхотната идея, мотивацията, упорството и малко късмет са формулата за постигане на върхове и реализиране на мечти и проекти. Искам градът ни да се развива, младите хора да намерят реализация в Троян. Мечтая „Елпром Троян” да продължава да бъде гиганта, какъвто е бил – международно признат с продукцията си лидер. Хората, работещи в завода, са определящи за прогреса ни. Те пионерите, елпромците, трасираха пътя на машиностронето в България и завинаги останаха в историята като такива. Те бяха първите и ще останат първи носители на големите промени. Те направиха възможна втората индустриална революция (Индустрия 2.0), за да може „Елпром Троян” да стане лидер в Индустрия 3.0 в България и на Балканите, а днес „Елпром Троян” да е символ и на Индустрия 4.0. … на световната сцена.

Цялото интервю със собственика на Елпром Троян Младен Мондешки може да прочетете в първия брой на новото издание на Bulgaria Business Review – Списание за икономика и политика. 

Коментари