Читатели: Троян е ужасно мръсен след зимата!


В последната една седмица зачестиха сигналите към нашата редакция за мръсните улици в града вследствие на пясъка, който се е натрупал по тях от опесъчаването през зимата. Видно е, че в краищата на всички улици и пътища в общината има не малко количество пясък и прахоляк. Всичкият този пясък при преминаване на превозните средства се вдига във въздуха и хората го вдишват. Не само хората, които се движат в близост до платното, но и тогава, когато сме си вкъщи също го вдишваме, прахът е лек и се вдига бързо на голяма височина. Мизерията в град Троян след зимата е факт. Факт е ,че не се чистят пътищата – не се събира пясъкът и не се мият улиците. Вече няколко дена времето е хубаво и температурите са  близо 20 градуса, но Община Троян все още не са се събудили от зимния сън.

Малко хора знаят, че всичкият този прах, който вдишваме, е предпоставка  за хронични белодробни заболявания, астма и други здравословни проблеми.

В тази връзка вестник „ДЕЛНИКътобявява конкурс за „Най-мръсен град в област Ловеч“. В сайтовете troyanpress.com и lovechpress.com ще бъде публикувана анкета с всички градове от областта и всеки ще може да посочи еднократно кой град е най-мръсен.  Може да изпращате и снимки от мръсотията във вашия град на e-mail: info@troyanpress.com. Всички снимки ще бъдат публикувани в сайтовете, част от „Троян Медия Груп“.

На 24 март ще обявим коя община и кой кмет ще грабнат титлата за „Най-мръсен град в област Ловеч“. Три общини ще бъдат класирани на първо, второ и трето място, като всяка една от тях ще получи специална награда от нашата медия. Точно на 24 март, в навечерието на изборите, ще наградим най-мръсните градове в област Ловеч!

Коментари