Четвърти по ред Световен шампион прекрачи прага на кметския кабинет. Донка Михайлова се срещна с Преслав Кулеков


На 14 ноември кметът г-жа Михайлова се срещна с новия Световен шампион – троянецът Преслав Кулеков. Кметът изрази удовлетвореността си от това, че се среща с все повече успели троянски спортист. В разговора с носителя на Световната титла по Combat wrestling от Хонджи, Япония – Преслав Кулеков, Кметът научи повече за спорта, за състезанието, за трудните противници. Преслав разказа за това как дава сърцето си в състезанията.

Срещата даде повод за разговор по особено важна тема – терен за тренировки на спортния клуб, ръководен от спортиста. Г-жа Михайлова и Кулеков обсъдиха възможностите и Община Троян ще търси решение на проблема. „Договорихме се в следващите дни Преслав да види няколко помещения общинска собственост, които до момента други спортни клубове отказваха. Има смисъл да продължаваме усилията за развитие на спорта. Доказват го троянците като Преслав.“

В края на срещата кметът Михайлова пожела на Преслав нова световна титла още следващата година от Америка, където е планирано следващото Световно. Успех!

Коментари