Цял клас под карантина в ПМГ-Ловеч! 20 нови случая в област Ловеч


Нови 20 положителни случаи на COVID 19 са диагностицирани в Област Ловеч, разпределени както следва: 

За Община Ловеч

Диагностицирани са общо 7 лица, от които 6 лица от Ловеч на различна възраст, от които 1 лице е хоспитализирано в СБАЛББ Троян и 1 мъж на 72г. от с.Малиново, който е хоспитализиран в Инфекциозно отделение.  Останалите са на домашна изолация. Установени са всички контактни лица в семействата, подлежащи на карантиниране.  

Едно от лицата е контактно на положителен и съобщен случай в Паспортна служба Ловеч, с което общия брой положителни лица в колектива са три. 

За община Луковит

3 лица, съответно мъже на 26г. и 30г. и жена на 54г., които са работници в магазин „Лидл“ Луковит и са били контактни на положително лице извън област Ловеч. И тримата са без оплаквания и са на домашна изолация.

За Община Троян

Общо 4 лица, от които:

  • Мъж на 42г. от Троян, хоспитализиран в СБАЛББ Троян, с оплаквания от една седмица, не е бил на работа от 16 октомври. Установени контактните в семейството, подлежащи на карантиниране;
  • Жена на 56г. от Троян с оплаквания от 3-4 дни, 4-ма контактни в семейството;
  • Ученик на 15г., контактен на положителен и съобщен случай в семейството, без оплаквания, от с. Врабево. Учи в 10а клас на ПМГ Ловеч, последният ден в училището е на 19 октомври, поради което целият клас ще бъде карантиниран.
  • Жена на 51г. от с.Голяма Желязна, контактна на положителен и съобщен случай в семейството. Хоспитализирана е в СБАЛББ Троян. Последният работен ден е на 15 октомври, мероприятия по месторабота не се предприемат.  

За община Угърчин

Диагностицирани 5 лица, от които:

–    Мъж на 74г. от с.Лесидрен, хоспитализиран на 13 октомври в МБАЛ Лозенец София със сърдечна симптоматика, по повод на което постъпва за лечение.

–    4 лица с постоянно местоживеене в София, семейство, което ще провежда карантината си в с.Лесидрен.

За община Ябланица

1 лице – мъж на 45г. от с.Брестница, без оплаквания, изследвал се по повод предстоящо пътуване в чужбина. Не работи, има едно контактно лице в семейството, подлежащио на карантиниране.

От съобщените 20 положителни случая за област Ловеч, 16 са лица с постоянен адрес на територията на областта, 4 лица от София и провеждат карантина в областта.

На 21 октомври е починал мъж на 86г.от с.Дъбен, общ.Луковит, в УМБАЛ Плевен, положителен за COVID-19, с множество придружаващи заболявания. Общият брой на починалите за област Ловеч стана пет.

Коментари