Учител от СУ „В. Левски“ Троян и полицай от РУ-Троян с COVID-19


По данни на Единен информационен портал https://coronavirus.bg/ има 8 лица от област Ловеч, диагностицирани с коронавирус COVID-19 за последното денонощие.

Временният оперативен щаб в Троян заседава. Един от заболелите е учител в СУ „Васил Левски“ гр. Троян. Той не е на работа от 7 дена. Щабът препоръча на директора Ангел Балев засилена дезинфекция в училищната сграда и закупуване на бактерицидни лампи, които да бъдат поставени в кабинетите по информационни технологии и учителската стая.  

Служител на РУ на МВР гр. Троян също е дал положителна проба за коронавирус, поради което Щабът взе решение да се предприемат необходимите мерки за дезинфекция на сградата. Със съдействие на РЗИ-Ловеч в сряда ще бъдат направени PCR тестове на служители на МВР-Троян.

Временният оперативен щаб призовава жителите на общината да засилят своята лична отговорност към собственото здраве и здравето на хората около тях, като спазват необходимите предпазни мерки и социална дистанция. Членовете на щаба апелират за носене на маски. 

Коментари