Ученици от Община Троян  дискутираха по темата: „Как би изглеждало желаното училище, в което искам да уча?“


Ученици от VIII  до XI клас от училищата в община Троян участваха в дискусия по метода „Световно кафене“. Дискусията се  състоя на 29.05.2023 г. в Туристически информационен център – Троян. Младежите обсъждаха темата: „Как би изглеждало желаното училище, в което искам да уча?“. Те формираха своите мнения и виждания по следните въпроси:

1. Как изглежда желаното училище – като сграда, вътрешен и външен дизайн, оборудване, техника, изглед на стаите, естетика. Моля, опишете го, а може и да го нарисувате? Колко време прекарваме в това училище и защо толкова?

2. Как изглеждат (кои са, какъв е техният профил ) учениците на желаното училище, в което искам да уча? Опишете поведението, способностите, ценностите, отношението на учениците в желаното училище, кои са и как се държат с учителите, с родителите си, помежду си? Кое ги кара да го посещават? 

3. Как изглеждат (кои са, какъв е техният профил) учителите на желаното училище, в което искам да уча? Опишете поведението, способностите, ценностите, отношението на учителите в желаното училище, кои са и как се държат с учениците, с родителите на децата, как се държат помежду си? Кое ги кара да го посещават?

4. Как родителите виждат желаното училище? Какво е то за тях и как биха се чувствали те, когато децата им учат в това училище? Кое ги кара да пращат децата си в това училище?

5. Какви методи на преподаване се използват, за да мотивират учениците да учат? Как се стимулират учениците да учат? Какво ги кара в желаното училище да учат повече и по-добре? Какво учат? Моля опишете тези методи за преподаване (учене) и кажете, защо са по-добри от сегашните?

6. Как си представяте резултатите на учениците в желаното училище? Ако резултатите на учениците са по-добри в желаното училище, напишете защо? Какви са начините на изпитване в това училище и защо са по-добри от сегашните?

7. Какво могат да направят местните власти и държавата, за да се създаде желаното училище? Как да ги накараме да го направят, за да се създаде това желано училище?

Събитието бе организирано от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните –гр. Троян с модератор психолога Йордан Танковски. Дискусията допринесе за развитието на комуникативните умения на участниците, на работата в екип и трупането на полезен опит.

Коментари