Трюфел фест 2023, Угърчин: По-вълнуващ и чакан от всички!


След двугодишно прекъсване ще бъде организиран Трюфел фест 2023 в град Угърчин. Тазгодишното издание на феста ще бъде на 22 и 23 септември. Отново фестивалът ще бъде съпроводен от традиционния есенен панаир на града.

На 22 септември в 19:00 часа ще бъде открит панаира от кмета на Община Угърчин Станимир Петков. Веднага след това ще започне и празнична концерта програма с участието поп певицата Дара и поп фолк изпълнителят Константин, които ще изнесат близо 3 часов концерт за жителите и гостите на града.


На 23 септември е кулминацията, когато ще бъде и същинският Трюфел фест 2023. На него отново по традиция ще има гост готвач, който ще приготви 1000 порции с вкусния ястия с черен трюфел, които ще бъдат раздадени на публиката. Водещ отново ще бъде Наско от БГ РАДИО, водещият на обичаното от всички предавания „Любими песни за любими хора“. В 15 часа ще се проведе състезанието за кучета трюфел търсачи. Записването за него вече тече и ще продължи чак до 22.09.
Можете да се запишете на телефон: 0896 395 193 като са нужни три имена, телефон за връзка и град.
В състезанието ще се включи и голямата звезда на българската поп музика и заклета трюфел търсачка Нина Николина. Тя ще дойде с цялото си семейство и с двете си кучета порода Ваймаранер и носят имената Клара и Роло. Тя ще разкаже на публиката и за нейните трюфел приключения в горите на България. 
Всички кучета ще минат по червения килим, защото те са главните герои на празника и трябва да бъдат видени от всички. Наградите за търсачите, които открият най-голямо количество трюфели ще бъдат купи, медали и парични средства, подсигурени от Община Угърчин и главният спонсор фирма ХАЙД.

В 19:30 часа ще бъде концерта с участието на Нина Николина и Християна Луизо, която е позната на всички от X Factor. А веднага след това ще има и празнична заря, с което ще се закрие двудневният празник в Угърчин.

Трюфел фест 2023 – Угърчин ще събере на едно място трюфел търсачи от цялата страна. И не на последно място трябва да споменем, че в Угърчин е най-голямата фирма в България за изкупуване на трюфели, фирма ХАЙД на Цветозар Мичевски. 

Коментари