Троян се наслади на поредните дни, наситени с положителни емоции и рок музика, а Джон Лоутън накара всички да пеят и танцуват, въпреки горещините


За втора поредна година Община Троян организира събитие за посрещане на първото юлско слънце. След 2016 г. събитието набра популярност и привърженици и на 30 юни вечерта се стекоха много троянци, гости и приятели на Троян в подножието на голямата ски писта на Беклемето. Троянските групи „NOVO 5” и „Engineer of death” подгряваха публиката до излизането на „Обратен ефект“ и „Контрол“, които поддържаха доброто настроение и забавляваха присъстващите до малките часове на нощта. Организаторите отбелязаха ръст на гостите през настоящата година и получиха позитивни коментари като обратна връзка. Това показва смисъл събитието да продължи да съществува и да се развива.

След посрещането на първото юлско слънце на „Арка на свободата“ на Беклемето, любителите на рок музиката имаха няколко часа, в които да си отпочинат и да се заредят за кулминацията на почивните дни, а именно – посрещането на рок-звездата Джон Лоутън, заедно с група Б.Т.Р.

В следобедните часове на първи юли се изявиха седемте млади рок-групи, участници в петото издание на конкурса за авторска песен в Рок-Академия. Жури, в състав Валентин Митачков, Павел Павлов и Славчо Николов определи класирането на участниците. Две софийски групи заеха места в челната тройка – на трето място бе класирана групата „Dishonored”, а на второ –  „The Roost”. Победител в тазгодишното издание е групата „The Dust” от гр. Карлово. Кметът Донка Михайлова награди участниците. Тя пожела на младите таланти още много успехи, които да продължат от тук, след участието им на троянска сцена. Талантите от съседния ни град Карлово ще получат възможност да направят самостоятелен концерт в следващото издание на Рок-Академия, през 2018 г.

Кулминацията на вечерта на 1 юли беше концертът на Джон Лоутън и  Б.Т.Р., които накараха троянци да пеят и танцуват в горещата юлска вечер. Лоутън изпя и емблематичната песен – „July morning”, като промени текста й за случая и пя за „юлската вечер“.

Преди концерта на троянска сцена, кметът Донка Михайлова посрещна тазгодишните звезди на Рок-Академия. Тя разказа на ветераните по посрещане на юлското слънце за събитието на Беклемето и даде заявка за желанието на Общината да покани изпълнителите в някое от следващите издания. Рокаджиите, начело с Джон Лоутън получиха и традиционни подаръци – отлежала троянска сливова ракия, една от емблемите на града.

Коментари