ТРОЯН – КРИМИ! Заловиха 24 – годишен с 1.52 промила алкохол


В РУ-Троян е образувано бързо производство срещу Н.М.-24 годишен от гр. Троян, който е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.52 промила

На 27.01.2016г. в 18:09 часа в РУ – Ловеч е получен сигнал, че 88-годишен мъж от от с. Абланица е намерен починал в дома си. Незабавно е сформиран полицейски екип и е извършен оглед на местопроизшествието, като не са установени следи от насилие по трупа. По данни на родственици от къщата е била отнета парична сума и законно притежаван пистолет „Валтер“. В хода на проведени незабавни издирвателни мероприятия е установено, че 50 годишен местен жител, който приживе е наглеждал стареца, след като е установил смъртта му е отнел от дома му оръжието и сумата от 3100 лв. При направен личен обиск на лицето и претърсване в обитаваната от него къща отнетите вещи са намерени и иззети. Мъжът е задържан за срок от 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

На 27.01.2016 год. около 14:45 часа  в с. Брестница,  лек автомобил «Фолксваген» управляван от  А.И.-61 годишен от с. Глогово, излизайки от крайпътна територия отнема предимство и се блъска в  «Сузуки»-Витара.  В резултат на удара водачът на „Фолксвагена“ е с леки натъртвания. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на А.И. е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

Областна дирекция на МВР – Ловеч 

Коментари